Pemandu Teksi Biadap!

Salam kawan!! Adoi..aku nak mengadu nie..aku tak puas hati. Ari tue aku kan nak balik ke Kelantan. Jadi,kami sekeluarga singgah dari lapangan terbang Kuching kat Kuala Lumpur(LCCT). Apabila semua barang dah ambil..kami keluar la menuju ke tempat letak keta. Tunggu Pak Su aku datang..Semasa duk melintas di jalan tue..ada keta Toyota jenis apa entah bagi laluan..

[sekadar hiasan]

Jadi,kami melintas laah..Yang aku tak puas hati..ada pulak pemandu teksi hon kami orang. Cis! Dah terpampang kat sign borad “Bagi laluan kepada penumpang’’.Ini tidak…di hon kami orang.. Tak de adab langsung. Malu aku dengan sikap pemandu teksi sebegini. Kalaulah pelancong Negara lain tengok..malu weyh. Ini kah yang dikatakan budi bahasa rakyat Malaysia?? Hampeh!


Sebelum kejadian tue..ada plak van yang parking tengah jalan..menghalang laluan untuk melintas..kalau bawak troli mesti lalu kat laluan dia..mana boleh main terjun je..Kalau ikut hati..aku nak sound pakcik yang bawak van tue.. Kalau nak ambil penumpang pun agak-agak laa.. Ini tidak...ambil penumpang tapi orang lain tak dipedulikan.. Malu weyh dengan rakyat Malaysia gini.. Orang duk cakap..kita berbudi..tapi indah khabar dari rupa. Banyak yang buruk dari yang baik..


Selalu tak dengar pemandu teksi merayu? Gaji sikit laa..tak cukup makan..aku dengar pun sekian.tapi bila terkenang hal ini.Aku rasa..rasa menyampah pulak. Kerna nila setitik rosak susu sebelanga..tetapi tidak semua pemandu teksi begitu..hanya sekadar luahan..

10 comments:

zool berkata...

tu le.. byk pemandu teksi yg kurang hajar..
baru-baru ni dalam berita ada pemandu teksi jadi perogol bersiri..
teruklah

Lean berkata...

Agree with u .. It sekadar hiasan saja.. =(..

jfook berkata...

The taxi driver nowadays are really rude.

kenwooi berkata...

sometimes they stress also.. =P

Fifi Rahmat berkata...

i just hate em! dulu time i xde transport nak gi kelas, i terpaksa jln kaki dr the mall ke kolej. kejap je, 5min pon. mcm dr pudu ke times square, lebih dekat i rase.

tetbe i rase nk pitam tgh jalan. i ingt nk naek cab. tambang yg dia nk charge, dgn jarak dekat mcm tu, rm15!!! macam sial je. xde hati perut. x kan i nk buang rm15 mcm tu saja kan?

lps dr tu, nak pandang muka diorg pon i x ingin. benci. xde belas kasihan. patutlah org xnk naek teksi. cekik darah.

Eciz berkata...

agaknya dia hon amir sebab nak bagitau, EH BUDAK, DUIT RM100 KAMU TERCICIR!. nak jerit takut amir tak dengar, jadi dia hon la. KOHKOH.

think positif je. tak sakit hati. KIHKIH

Kniedaz berkata...

jarang naik teksi..tp tak semua yg biadap..ada juga yg baik budi bahasanya.. ^_^

Amir Izzat berkata...

ye la kan....kerna nila setitik rosak susu sebelanga...macam2 lah..huhu

Tanpa Nama berkata...

@Fifi Rahmatpadan muka

Tanpa Nama berkata...

aku kene lg sial..
time 2 aku tgh tgg bus.. tp da 30m aku tgg bus x de... so aku tahan la teksi.. aku pn tros la msuk dlam... ckp hantar aku kt usj 2.. ngan muka dia panas.. dia ckp kat aku nk g sane jam la... aku ckp la lalu jlan dlam.. x jam pn.. pastu dia ckp.. nk kuar ssh la (mmg jam pn kalo nk kuar doan summit usj).. tp aku bayar kot!! x pe lg.. aku x ksah.. pastu aku cua la borak ngan dia. aku ckp area ni mmg ssh dpt bus.. nk tau dia ckp pe. kalo nk naik bus ko g la bawa bus sendiri. g pusing2. huh? mmg sial la dia ckp cam 2.. aku pn snyp je la time 2.. mlas la lwan blk.. pe2 hal kang ssh..

aku kene kt area USJ..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??