Gadis Remaja Mudah Melenting!! | Apa Pendapat Anda?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

‘’Hei kamu! Jangan sibuk hal aku..buat hal masing-masing!!’’. Marah perempuan itu pada aku… ‘’Kalau nak nasihat orang,cermin diri dulu….’’ Kawannya berkata.. ‘’Laa…kalau nak berdakwah..pergi masid lah!!!’’ respon perempuan yang duduk di atas kerusi…

‘’Kubur masing-masing der…’’ itulah sebahagian kata-kata yang dilemparkan oleh perempuan di dalam kelasku kerana menegur tindakan mereka memerli orang..tidak memakai tudung serta membuat onar di dalam kelas.

gambar hiasan
Masa tue,aku diam je la. Tak terdaya aku nak membalas. Kenapa aku malas nak  membalas? Sebab aku tahu perangai perempuan,terlalu sensitif bukan? Susah der..Walaupun kat situ aku tegur semuanya. ..termasuk lelaki. T

Tetapi lelaki tak pulak marah kat aku..Gadis remaja pula yang melenting. Adakah ia membuktikan yang gadis remaja panas baran? Tak dengar nasihat? Mudah melenting? Pernah seorang pelajar perempuan lari ke kantin apabila cikgu menegur pakaiannya... Lari? Hurm...

Sukar kan untuk menegur gadis remaja?

7 comments:

Liyana berkata...

20 lebih pun kira remaja lagi kan?

Pendapat saya la kan,kalau nak tegur perempuan, jangan tegur dekat public. Entahla kenapa tapi rasanya kalau tegur dekat public, mungkin dia (maybe saya jugak) akan rasa tersinggung ya amat.

Mungkin beza kot dengan budak2 sekolah sekarang dgn dulu2.. ntahla..

Tapi part sukar untuk menegur tu, betul!

SayapLara berkata...

xsuma mcm tu
terpulang kpd stiap individu
ada kala nyer zaman mningkat remaja ni
diorg rasa diorg nk besar n bole bt suka hati
walhal diorg msih lg tggungan fmly
mgkin sbb btu diorg mberontak

Amir Izzat berkata...

@Liyana. 20? hurm..remaja lagi.kot.

tak boleh tegur dekat public? kalau depan kawan-kawan dia dan kita..tak boleh ke? adoi...

kena tegur personaly lah? Bahaya nie.. hurm..

senang cerita..sukar untuk ditegur dan menegur.

kalau duduk diam,rasa serba salah.
budak-budak zaman sekarang tak makan saman daa..kan??

hurm...

Amir Izzat berkata...

@SayapLara..tak semua tapi kebanyakan,kan? hurm...

betul2 tue..suka memberontak..nasihat mak bapak pun tak dengar...inikan pula kita..tol tak?

memang sukar lah.....

Adha berkata...

mak bapak salah ajar kot......takpun diorang ni saje je nak dapatkan perhatian dari org sekeliling..hurmmmmm..

AMOI KUSUT berkata...

amoi nak cakap,
yang amoi masih remaja.
dan amoi tak suka melentig.

*20 thn remaja ke?
hahaha

^baju kurung^ berkata...

tak ramai mak bapak yg x ajr anak.. sume nk yg tbaek utk ank dyorang..

rsenye depends kat ssorang 2 gak, nk trima or nak melenting

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??