Perempuan Zaman Sekarang Tak Bijak| Sila Jawap Soalan Saya.


Assalamualaikum dan salam sejatera. Hurm…Rasa malas pulak nak baca suratkhabar sebab hari-hari baca berita pasal rogol. Ngoks ar orang yang merogol nie..Semoga dia bertaubat..Dan kepada perempuan yang dirogol..Jagalah diri anda baik-baik..Jangan biarkan kesucian anda jatuh kepada orang yang tidak sepatutnya…

Tapi kan…Perempuan zaman sekarang belum cukup bijak laa..Amir tahu. Dalam Universiti..Kebanyakkannya perempuan,kan? Tapi..Perempuan zaman sekarang masih tak bijak…Betul. Cops! Jangan marah…. Awak pun dah tahu kenapa perempuan zaman sekarang tak bijak….

Malas nak berbicara banyak…Takut tersalah fakta..Nanti saya pulak yang kena hentam..Tak ramai yang suka pendapat kita..Saya cuma meluahkan saja.Nak tanya soalan je.

Soalan saya.

1.Kalau awak bijak,kenapa awak masih berpakaian ketat?

2.Kalau awak bijak,kenapa awak dedah aurat?

3.Kalau awak bijak,kenapa awak bagi orang lelaki yang bukan muhrim
menyentuh awak?

4.Kalau awak bijak,kenapa tak nak pakai tudung?

5.Kalau awak bijak,kenapa masih tak nak ikut hukum Allah??

Kalau awak bijak,awak jawaplah soalan ini dengan berhemah…Kalau tak berhemah,tak bijak kot. Terpulang…

Itu sajalah soalan Amir kat awak semua.. Kalau Amir sertakan fakta mengapa perempuan zaman sekarang tak bijak..Pasti akan disangkal..kan? Okay..selamat menjawap. Sekian..

Amir: Lelaki pun sama!! Duk isap dadah tue buat apa? Isap rokok tue buat apa?? Duk tengok cita blue tue kenapa?? Haha. Maaf kalau menyinggung!!!!

5 comments:

IKRAM KECIK berkata...

wasalam . beb . betol tu . perempuan mmg ada yg x bijak . haha . lelaki xpe an beb? hehe . . lelaki nan pompuan . cuba bezakan . mana lg rajin . hehe . msti laki . lau pompuan malas nak masak . lau laki aQ tau ramai yg rajin . hehehe . BEB . aq da buat da reply comment tu smlm . tpi x bley nak text comment la . npe ea?

iniAKU berkata...

haha, ternyata aku x bijak, tp nak jwb gak.ahaks

tp betol la ape ko ckp tu.
knkg bijak ni bukan kt otak je, tp kemahiran hidup, tahu bwak diri, tahu cara nk idop ikot agama.

erk.pdahal aku pon tonggang lggang -_-"

chekgu Moe berkata...

tahniah amir..
bagus kalau semua lelaki seperti amir. sangat suka!(sangat lantang bersuara)tabik!
sebenarnya bukan 'tak bijak'..tetapi kurang didikan agama...jadi, tugas kita yang seagama inilah untuk menegur. (dengan fathanah)
erm.. jangan lupa, once mereka berubah, mereka boleh menjadi lebih baik dari kita.
keep it up amir!

xanaraixanne berkata...

ahah tergelak kowt bce entry ni coz sy prmpuan,harap2 ta tergolong lam golongan tak bijak tu amir,
hee~sbgai perempuan,ini mungkin pendapat sy,(ta mewakili sape2)
tp na jwab gk lah:
1.& 2.knape eyh dyowg pkai ketat n dedah aurat?
na ckap dyowg tataw akibat buruk,ta mungkin,sbb logic akal yg wars la an,pkai ketat ,dedah aurat,mmg mengundang perkara2 ta elok(even ttup aurat pown rogol,sumbang mahram boley blaku,ap tah lagi law sengaje mmbuat pndedahan diri),mungkin faktor kurang didkan agama turut menyumbang kes2 cmni,tp pokok pgkal nye,iman,hati n nafsu tu kna btol2 jga,
bukan na b'sikap bias tp dunia skunk ni,ustaz,ustzah pown boley tlibat ngn maksiat,sbb ap?sbb nafsu,didikan agma tu wse nye ade dah,tp nafsu ta di jage
3.,4.& 5.
mungkin mreka tahu,dosa2 yg bkal ditanggung,namun rasa takut n ragu2 sejauh mane seksaan yg akn allah berikan tu,ad dlm diri,sbb tu mcm dgr ancaman dosa,neraka,they dun really bother coz dyowg pk,bnde tu remeh,nauzubillah

Tanpa Nama berkata...

Kalau lelaki bijak kenapa biarkan isteri mendedah aurat. Korang kan ada kuasa veto.
kalau lelaki bijak kenapa biarkan anak dedah aurat
Kalau lelaki bijak kenapa biarkan isteri dan anak2 berpakain ketat
Kalau lelaki bijak dia tidak menyentuh perempuan bukan muhrim
Kalau lelaki bijak dia lebihkan ibu dari isteri
kalau lelaki bijak dia didik isteri, adik perempuan dan anak2 dia.
kalau lelaki bijak dia tau apa itu suami, apa itu bapa, apa itu abang dan apa itu WALI, bukan setakat jabat tangan tok kadi aje..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??