Jawapan Pihak Nuffnang Mengapa Iklan Buffered Earnings Tidak Keluar|

Assalamualaikun dam salam sejahtera. Beberapa hari yang lepas,saya ada bertanya satu soalan kepada pihak Nuffnang yang bertajuk  Buffered Earnings ada tetapi iklan tidak keluar. Saya bertanya mengapa iklan Buffered tidak keluar sedangkan saya ada Buffered Earnings dalam list. Dan ini adalah jawapan dari pihak mereka.

Hi Amirull,

Visibility of ads varies for different scenario.


For CPC campaign, advertisers normally buy a number of clicks of the ad to be spread out through duration of time. For example, if an advertiser purchase 700 clicks for a duration of 7 days that will mean that only 100 clicks are allocated each day. And as such, on every day during the campaign, the ad will continue showing in all blogs which are not showing CPM campaigns and opted for \'Show Global CPC Ads\' till 100 clicks have been used up. Upon then, it will no longer show for the day. Once the clock strikes 12am (which is the universal time stamp that marks the beginning of a new day), the allocation will begin anew and thus it will show again.


For mCPM campaigns (which will be shown under Buffered Earnings Table), advertisers buy a certain number of unique visitors from your blog that will be able to view the ads for a period of time. The number of uniques that they bought will be divided equally to number of days the campaign is meant to run. Let\'s just say if an advertiser buys 1,500 unique visitors from your blog that will be able to see their ads for duration of 1 month, this means, each day (starting from 12AM), the ad will only be visible to the first 50 unique visitors of your blog.


Rest assured that if your blog has been assigned CPM campaigns, you\'ll be paid according to how many uniques the advertiser has purchased. The process is automated and will serve the right amount of uniques purchased by advertiser and pay you according to that amount.


Cheers,

Robb Chew
Blogger Relations Executive

Nuffnang Sdn Bhd

Amir: Oh..macam itu rupanya. Hehe. Sebenarnya saya faham sedikit sahaja. Barulah saya dapat tahu yang Iklan Buffered Earnings nie  ada limit walaupun tarikh belum habis lagi.. Betul ke? Kepada anda yang faham,sudikah anda membantu saya memahami dengan lebih lanjut?? :)

10 comments:

Sya Isya berkata...

Ohh..that's mean sama je lah ek konsep dia dengan iklan kempen. kalau kempen, dah cukup klik baru dia tidur, tapi untuk buffered, dah cukup UV baru dia tidur. sebelum ni, ada org bagitau sya, kalau ikln buffered, iklan tu akan sentiasa menari-nari, rupanya bukan. ni apa yang sya faham dari apa yang tercatat di entri ni. thanks for the info.

Cik Durian berkata...

xfhm psl nuff2 ni... lg2 mcm mne nk dpt earning dr klik even rmai dh klik tp earning still xdee.. hoho.. xfhm sngguh..

♥ suterakasih ♥ berkata...

@Cik Durian

kita serupa :)

nas berkata...

owh..patot ar...ak pye digi nie xabes2 agy terpapar kat blog nie..ehehe

Amir Izzat berkata...

@Sya Isyatak lah..tak sama..cuma BE nie bergantung kepada target pengiklan pada blog kita..berapa banyak UV yang dia target..macam itu laa..kot.

tp iklan tue akan menarik gak..hehe

Amir Izzat berkata...

@Cik Durianerm..itu amir tak tahu laah..mungkin kena tanya nuff nie..usaha lg..amir pun tak faham

Amir Izzat berkata...

@♥ suterakasih ♥serupa ek? hish..hish..kesian.. :) cuba tanya nuff

Amir Izzat berkata...

@nashaha... :)

ishak berkata...

best gak ni.....tapi aku baru dapat buffered rm 57 ngan nuffnang ni..hohoi

Tanpa Nama berkata...

Il semble que vous soyez un expert dans ce domaine, vos remarques sont tres interessantes, merci.

- Daniel

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??