Lagenda 115Z Memang Gempak!


Baru-baru nie. Syarikat Yamaha telah mengeluarkan sebuah lagi lagenda 115Z. Lagenda edisi terbaru ini amat menarik perhatianku. Lihatlah bodynya. Memang terpukau laa..Lagi hebat dari model Lagenda 100Z. Kalau diikutkan hati..Memang nak tukar ke Lagenda 115Z nie..tapi kat mana nak cari duit?? Erm....


Yang ini pulak Lagenda 115ZR. Model nie lebih cantik dari yang lama dan disertakan dengan rim sport. Kalau yang merah tadi tak ada rim sport kan? Ha! Yang nie ada. Waah! Memang terpukau..Aku dah tak tahan nie.. Kadang-kadang menyesal jugak beli Lagenda 110Z dulu..Last-last,tinggalkan motor tue kat Semenanjung juga. Alahai....

Korang berminat tak dengan model nie? Apa pandangan korang? Aku pernah terjumpa motor nie..Tengok sekali..wow!! Susah nak cakap....Kena beli baru best...

Harga pula murah je. Lebih kurang rm5000. Memang berpatutan lah.

sumber mudah.my

Spesifikasi:


Amir : Menarik bukan???

14 comments:

aizuddin.com berkata...

lc baru bila nak keluar ek?ade ke tak?hehe

Kie-yu berkata...

wow!
ensem btul
mcm power rangers
tp ai tatau bawak moto la
kalo beli tolak je bleh x?
hee

psst..nnt ade rezeki lebih rembatlah moto kacak ini ye
saye doakan ;)
amin~

meet me HERE! *wink*

Amir Izzat berkata...

hurm..ada yang baru ka? tak tahu lagi. nanti keluar,dia bagitau la..hehe

Kakak Cashier berkata...

Cun..comey lah jugak kan(^.^)v

Amir Izzat berkata...

@Kakak Cashiera'a...cantik kan? kalau da duit..dah beli nie..hehe

DuniakuAbstrak berkata...

comel2 hensem2 kacak2..tp LC tetap lebih d minati..hehe

Tanpa Nama berkata...

Saya baru sahaja membeli motosikal YAMAHA Lagenda 115ZR..........
Baru sebulan saya menggunakannya...
Warnanya biru memamg cantik, masuk dengan sport rim... Head dan Enjin pun besar....
orang kata mesti boleh dapat 140km/j..huhuh best
Covernya ada ciri2x aero dan boleh katakan orang pandang dua kali la....
Tapi saya memang tidak berpuas hati...Motosikal dikatakan cantik dengan enjin besar
tetapi hanya boleh mencecah 100km/j sahaja...
Kalau pihak tuan hendak tahu motosikal Lagenda 110 standard itu pun boleh mencecah 120km/j......Inikan pula Lagenda 115ZR boleh 100km/j sahaja.... Lu bikin moto xda otak ker..
CC besar tp boleh pegi 100km/j saja....berbanding CC kecil boleh laju dari CC besar..
Bodoh punya orang....Benda ni bdak kolah tadika pun tahu laaaa.........
Otak tak ada ka....Belaja sampai tahap tertinggi....tetapi benda remeh mcm ni pun tidak boleh fikir ker....Otak letak kat pala lutut ker...Kalau aku tahu dari awal tidak laju... Aku tak BELI pun xpa la......

Tanpa Nama berkata...

@Anonymous
em aku sokong sgt. Lagenda 115ZR harapkan comel jer tapi hampeh tak leh speed lebih 100km. Panas hati aku dibuatnyer kena potong dengan kapcai burukjer. Nyesal giler aku beli... sapa nak aku jual 50% diskaun

Mohamad Hakim berkata...

Mana nak carik sport rim merah??? Lagenda aku kaler merah... nak synchronize ngn kaler body... Laju xpenting... yg pntg SELAMAT... so far baru sbulan lebih pkai... da sampai 110km/j... bole laa.. aku bukan kaki moto sangat pon.. hehe beli pon sbb nak bajet minyak keta wat g keje... jimat beratus2!!

Tanpa Nama berkata...

biar lambat asal selamat,,, tapi kan bro,, meter legenda115 ni memang berat la,,

Tanpa Nama berkata...

emm..

Tanpa Nama berkata...

emmmm..aku ulang alik bp-kL tiap2 ujung minggu..aku nie pngguna 115zr..aku ok je folo mmbe aku nek lc ngn wave125 yg sarung carb ts siap blok besar, cdi racing..mmg moto diorng lg laju leh cecah out meter..tp moto aku dpt la gak folo 140..mmg xleh potong..tp leh ikut r..lgpun meter 115 berat dow..ko cube bwk 80, kompem leh potong moto lagenda 110 or wave125 yg stndrd yg bwk 80 gak..moto aku stndrd jek..xbikin pun sbb da cuci tgn..hahaha lg 1, cdi cut off dow..2 psl r xleh lbh 140..tp puas atie r 115zr stndrt pun leh ikut moto mmbe2 aku 2..yg penting pulas kne pandai bro...jgn men hentam pulas jek..mesen kne pndai rse sndiri r time bwk...

Tanpa Nama berkata...

ko tau x meter 115zr 2 berat.ko try bwk 110 je ar, pastu tgk meter lc or wave125 bpe..try bce meter..kompem2 lc or wave125 tue cecah 120 or nk dkt 130.yg penting nk rider biar betul2.

Tanpa Nama berkata...

saya tinggal tunggu motor keluar dalam 2 hari lg...lpas tengok komen2 yg kata 115z bole pegi dlm 100km/j jer...hmm...mungkin betul la cdi ada cut off...pastu ada yg komen ex5 ngan 110z bole potong 115z dgn selamba...huhhuhu...tak tau la nak cakap apa...tengok rider kot,pastu tengok tujuan beli motor la... nak lagi laju,modi la...nak santai2 dan bgaya, beli la 115z...santik bah ini motolsyikal!

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??