Sukma Di Melaka Lagi Bagus Dari Bola Sepak Piala Dunia!

Assalamualaikum dan selamat pagi.


Wah! Cepatnya masa berlalu..Dah pagi rupanya.. Ha! Ada tengok perlawanan bola sepak pagi tadi? Dengarnya...Jerman dan England kalah..Betul ka? Mari sini..aku nak bagitahu..Korang tahu tak sekarang nie tengah berlangsung sukma di Melaka. Pada pandangan korang la,mana yang lebih bagus? Sukma atau Piala Dunia? Jangan jawap dulu...mari kita berbincang...

Pastinya penyokong kedua-dua negara iaitu Jerman dan England demam kerana negara yang disokong mereka kalah. Alahai..macam mana lah Piala Dunia kali nie? Asyik seri je..Baik Aku tengok sukma.. Kali terakhir aku tengok perlawanan bola sepak Piala Dunia iaitu perlawanan antara Honduras dengan Chile. Lepas tue aku tak tengok dah.

Bosan giler tengok perlawanan Piala Dunia kali ini. Tidak seperti dulu..Semakin hampar..pemain je kelas pertama tapi perlawanan hampeh. Nak salah kan bola Jabulani yang kian menjambul sebab kena kutuk? Yak perlu..penyokong! Anda jangan kecewa.. Ha! Nak salahkan vuvuzela yang buat bising tue...entah la.Aku tidak berada pada situasi mereka. Walaubagaimanapun,perlawanan Bola Sepak Piala Dunia kali ini tidak menarik. Bagus aku tengok sukma.


Kenapa kita perlu melihat acara sukan Sukma di Melaka? Sebab lagi best dari Piala Dunia..Marilah kita pi sokong atlet negeri masing-masing. Kan bagus.. Tapi kan..liputan media pasal sukma kurang laa...tido ka? Hurm. Korang tengok la sukma..baru korang tahu...dan korang boleh bandingkan....amacam? Erti kata lain..bola sepak Piala Dunia tak best lah.. Setuju?? Sokonglah sukan Malaysia walaupun anda benci...hikhik..

Amir: Bagus bangun pagi sembahyang tahajud dari nengok bola...

2 comments:

princeduyong berkata...

tak setuju..tak setuju...world cup lagi best....

Amir Izzat berkata...

prince..ye ke? tak best ah..kena setuju gak..hehehe

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??