Pageview Banyak Tetapi Pelawat Sikit..

Haa...Pageview untuk hari nie memang banyak...tetapi pelawatnya sikit. Aku teringat akan salah satu pengomen blog aku..dia cakap..''pageview nie macam berapa kali orang tue view blog kita tak kira ip address sama ke tak.''.Betul tak? Entah laa..Aku pun tak paham...


Cuba lihat gambar di atas tue..pada pukul 7 bagi. Tengok! Pelawat 7 orang je tetapi pageview 26 kali. Memberansangkan bukan? Mengikut firasat aku..(ceh! Berfirasat pulak)..Kalau banyak pageview..lagi bagus...Sebab orang yang singgah kat blog kita tue membaca dengan banyaaak sekali..i like it!.. 

Kalau pelawat 1. Pageview 1. Tak syok ar..Dia hanya baca entri kita hanya satu je..Kalau dia baca banyak..Kan bagus..jadi..untuk menarik ramai orang membaca entri kita..Pandai-pandai lah fikir..

Cari jalan suruh orang baca karya kita..Setakat tulis tapi tak ada orang baca..Tak syok jugak.. Kan? Keciwa pun ada... Oleh itu...cari lah jalan..Amir tak pandai bab nie.. Oh ya! Saja je nak bagitahu..bukan nak berlagak ke apa..Maaf! Takut kena hentam dengan blogger lain..sorry ye.. PEACE!

p/s: kalau salah..jangan marah.. :(

6 comments:

ardinihumaira berkata...

betul3.. suka bila tengok page view banyak ;)

Amir Izzat berkata...

Dni... ha! suka? wah...betul3.hehe... :) pageview lebih penting..[kot]. ^^

Wawa berkata...

aha.. tu la kan.. stuju2.. bila pgeview bnyk maknanya dia stay lama la jg kat blog kita.. lg elok drpd masuk then rasa nk muntah trus kluar, ahaha..

Amir Izzat berkata...

hahah...yang masuk then nak muntah tue yg parah..hahah.. a'a.. kalau dia duk lama-lama..maknanya..dia akan dtg lagi..kot..hehe

iniAKU berkata...

aiseh..aku baru tahu bendalah ni.
b4 this x amik port pon sal page view.
tbe2 rase nak chek skrg,haha

Amir Izzat berkata...

IniAku: haaa..pi chek sekarang... haha...ramai yg tak tahu..kita tahukan... :)

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??