Oh Nuffnang..Buffered Earnings Ketigaku..

[buka mata luas-luas]

Assalamualaikum..

Pagi nie..aku bangun pukul 5.40 pagi. Menanti azan Subuh berkumandang kira-kira pukul 5.50 pagi. Lantas,aku pun bersiap sedia untuk menunaikan solat Subuh yang menjadi kewajipan setiap muslim untuk menunaikanya. Jangan malas solat! Selepas solat Subuh,aku mendengar pula...ceramah dari Ustaz Hassan yang berkaitan dengan penyesalan...yakni taubat..

Selepas mendengar ceramah..aku pun balik lah..Tunggu apa lagi..Nak online..hehe.. Sebelum tue aku bantu mak aku buang sampah sarap dalam rumah..Takut berbau..Kalau tolong makbapak..berkat sikit..Ringan beban mereka ..Jangan asyik duduk depan laptop je. Mak panggil buat dek jer..Jangan ye.

Wah..skema kan ayat aku kat atas? Ahaks. Tak lah..sebenarnya nak buat macam bercerita..tapi tak pandai lah..Kena berguru lagi nie..Ada tengok gambar kat atas tue? Buka mata luas-luas...Haa..nampak kan?? Itulah Buffered Earningsku yang ketiga... Happy tak korang? Eh! Mesti happy kan sebab korang dapat jugak..betul tak???

Alhamdulillah lah...Nuffnang sanggup mengiklan dia punya iklan kat blog aku nie...walaupun blog nie masih baru..Nuffnang dan syarikat Nokia sanggup letak iklan kat sini. Terima kasih Nuffnang!

Sebenarnya..Aku bukan gila ke duit..Cukuplah berblog untuk diri sendiri..Untuk mencari ilmu..Untuk mengeratkan ukhwah sesama kita...yakni sesama umat Islam seluruh Malaysia serta bloggers yang ada kat Malaysia nie. Kan? Jangan lah kita berblog kerana wang..sebab wang tidak boleh dibawa ke dalam kubur..Wang itu hanya sementara...Menggaburi setiap tindakan kita...

Ada tak bloggers yang lewatkan solat kerna nak update sentiasa? Ada tak..harap-harap tak da lah,kan? Bukannya apa..kalau lewat/tinggalkan solat kerna mengejar trafik..Baik toksah..Kalau dapat duit dari Nuffnang pun tak berkat..Yang wajip ditinggalkan...

Apa-apa pun,kita menulis..mestilah membaca basmallah terlebih dahulu.. Berkat beb..Ustaz selalu cakap..setiap tindakan mestilah dimulai dengan bismillah..Diakhiri dengan alhamdulillah... Tak gitu ke? Selamat berblogging dengan aman...

10 comments:

NK berkata...

wah tahniah! makin mencurah2 rezeki datang ye...

bagus2

farah berkata...

tahniah..kadang2 kite mmg bkn berblog sbb nk duit tp bila dah ade hasil,ia boleh naikkan semangt kite untuk terus buat sesuatu..kire macam motivasi diri la:)

hudhud berkata...

you, i nak tanya, kalau kita dapat buffered earning ni apa kita kena buat ek? I mean, ada kena promote dekat blog ke apa ke?
sorry la i baru 1st time dapat, sorry kalau soalan ni macam bodoh ke haha. hope u can answer that and share some experience. thanks :)

ardinihumaira berkata...

bestnye... tahniah tau... ;)

Hai.. Jemput Ke Blog Dni ;)

Amir Izzat berkata...

farah:
betul tue...semakin bersemangat nie..

Nk:

yup..nanti belanja makan coklat..hehe..

hudhud:
ooh..ok..kalau kita buffered nie..tak payah promote..tak payah klik..cuma tingkatkan trafik anda...lagi banyak trafik masuk..lagi banyak duit.hehe..megikut apa yg saya tahu la.... menepati soalan awak ke nie??? hehe

hudhud berkata...

ohh thanks ! hehe. tp i baru je buat post pasal ni, tp u dah jawab pulak. tkpe2 thx taw sbb bgtaw ! HEHE :D

~Ann~ berkata...

wah wahhhhhhhhh..... perghhh!!

congrates congrates.. bilalah aku nk dpt ni.. :)

mytrajet74 berkata...

Bro...congrate...nak tanya iklan nokia mmg nuffnang yg masukkan ker kita kena cari dan masukkan...sori tanya solan mcm ni...anyway tq

Amir Izzat berkata...

hudhud:
most welcome..xda masalah..moga membantu..

Ann:
ko mmg dah dpat..toksah cakap lagi..

mytrajet74:
terima kasih..erm..tak perlu cari...kalau dia rasa nak letak..dia letak...Sebenarnya..aku tak arif jugak pasal nie.. moga membantu..

ecah berkata...

aku dpt BE lebey kurg 3mggu lps..alhamdulillah it works..kne upkan traffik ler..

http://www.mybeautifulkasih.blogspot.com
http://www.blogcaripasal.blogspot.com

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??