Dua Buffered Earnings Dah Jadi Metered, tetapi...

[klik untuk besar]

Salam,

Hurm...Dua Buffered earnings aku dah jadi Metered laaa....Tapi kenapa sekejap je iklan dia ek? Adoii..tak sempat la aku nak merasa..kan? Tapi tak apa..Sekarang nie dah ada Buffered Earning ketiga...menjadi pembakar semangatku..Bukan gilakan duit..Bukan gilakan trafik..Itu nikmat...bonus la katakan....

Aku sebenarnya keliru apa benda metered nie? Kini,aku dah tahu..yang metered tue macam..erm..macam... Argh! Tak tahu lah nak cakap apa..Sejujurnya agak blur dengan Metered Earnings nie..Buffered Earnings pun aku tak tahu..

Ya! Aku tak tahu macam mana nak dapat Buffered Earnings nie..Ada blogger tanya..Macam mana nak dapat kempen nie? Aduhai..tak terjawap oleh aku..sebab aku tak tahu..Maaf yerk..Kalau anda nak tahu apa itu Buffered Earnings..Korang pergi la blog Cik Dahlia...Mungkin ada kot.. Atau blog blogger yang dah lama... Aku nie..blogger baru. Aku kurengl sedikit bab nie.

Agak-agak laa..bila lah aku nak dapat duit dari Nuff nie? Mesti lama lagi..Buffered dah jadi Metered tapi sikit je.. haha..Bersyukur lah dari tak dapat.. Oh ya! Tahniah kepada cik HudHud sebab dapat Buffered Earnings pertama..Give her a clap... hehe...

Korang perasan tak cerita aku sama je? Jangan bosan ye.. Aku ada cerita menarik petang nie..pagi tak boleh..nak bantu mak kemas rumah...Kalau boleh aku nak bangkitkan isu yang korang dah lupa... Jumpa lagi..toink2...Kepada yang ucap tahniah..terima kasih banyak-banyak..kerna korang saya berjaya... :)

10 comments:

DaHLia berkata...

jadi metered lepas buff da abis tempoh :)

thanks laa sebut nma ku..patutlaa rasa mcm ada yg memanggil..hahah

Fitrihadi.com berkata...

a'ah betul cakap cik dahlia tu..nak dapat earning banyak kena tarik trafik lebiih ar.. :)

hellioz berkata...

gwa menyampah beno ngn buffered2 neyh
skali pon gwa xnah dpat
hamsap

gyahahaahahaahh~

Kniedaz berkata...

akak tak berapa faham ngan semua ni..CTR bonus tu apa?

hans berkata...

Buffered tu ialah campaign yang ko dapat

apabila iklan ko masih lagi dalam status buffered earning means iklan tu masih run dkt blog ko

tapi apabila tiba2 dia menjadi meter earning...maksudnya iklan ko tu dah dah tamat...dah tak diiklankan lagi dkt blog ko....

so jadilah ia meter earning

buffered(sedang berjalan) -> meter(dah tamat)

cikgu isza berkata...

salam amir,
oklah tu..
akak selalu sen2 jer dah jadi metered.. huhuhu

Hazzy Ishak berkata...

kalau dapat buffered memang best

MISH LOLIPOP berkata...

sebenarnya selama nie saya tak tahu apa itu buff earning sampai lah ada sorang mamat nie tanya aku ada dapat BE..aku cek dan ternyata aku ada..dan aku tak paham apa itu BE..Hehehe

Amir Izzat berkata...

Semua orang kat sini:

Hehe..terima kasih laa..banyak jugak benda yg aku tahu..huhu...erm..korang mesti dah bykkali dapat... kan? ehhe..apa apa pun,ia menjadi pembakar semangat kita..kan?

Sya Isya berkata...

owh, baru tahu ni, metered tu lepas iklan tu dah tamat. sebelum ni ada terbaca juga kat blog, maksud ME ni, tapi x faham. guna bahasa mudah macam kat komen atas2 ni, lagi senang faham. kalau macam tu, BE la lagi bagus dari ME, ek? Biarlah dia run lama, and kita leh buat collection banyak sket. Huhu, sya baru 2 minggu join NN.

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??