Apa Yang Perlu Dilakukan Apabila Mendapat Buffered Earnings?

Salam...Terima kasih ar Amir ucapkan kepada pembaca dan blogger yang sentiasa membaca blog Amir yang tidak seberapa ini. Sejak kebelangan ini,mood untuk berblog jatuh sedikit disebabkan ada segelintir blogger yang suka mengherdik orang lain.Apa apa pun,kita berblogging dengan cara aman. Berblog bukan untuk cari duit je,tapi mencari keredhaan Allah dan mencari kawan serta meningkatkan ukhwah sesama kita.

Baik! Tadi,ada orang tanya..Apa yang harus dilakukan jikalau mendapat Buffered Earnings ini? Berikut soalan mereka...


Cik HudHud


Bro empunya blog Talam Keladi


Baiklah.. Bagi menjawap soalan cik HudHud.. Apa perlu kita lakukan adalah seperti berikut..

#1. Buat post bagitahu semua orang bahawa korang dah dapat Buffered Earning..
#2. Taip dengan perasaan gembira dan biar orang yang membacanya jeles. Haha..
#3. Taip ar konon-konon kita nie merendah diri..Biarpun bangga..kih3..
#4. Bagitahu dalam post tue yang korang amat berterima kasih kepada follower dan pembaca sebab sokong korang..Macam penghargaan laa..
#5.  Cops! Yang number 3 tak boleh pakai..hehe..

Perkara yang  sebenarnya bukan begitu. Apa yang harus korang lakukan adalah mencari trafik. Apabila trafik semakin masyuk,duit pun semakin bertambah. Tapi ingat! Jangan terlalu sangat mengejar wang sehingga lupakan sebab kita berblogging. Kalau berblogging sebab nak cari duit.sukati lah. Baik..Buffered Earnings akan berjalan mengikut jumlah trafik yang memasuki blog kita. Betul tak?? Kalau tak betul sila betul kan..

Korang tak payah risau kalau dah dapat Buffered Earnings nie..Tak payah klik...Dia akan bergerak sendiri. Kalau nak tahu lebih lanjut..Kak Dahlia boleh membantu...Kenapa Kak Dahlia? Sebab dia sorang je yang aku tahu..hehe..Selain tue,DarkBatman boleh membantu korang jugak..Sila cari sendiri link dia. Ahaks. Aku tak jumpa laaa....

Menjawap persoalan empunya blog Talam Keladi.. Cantik kan nama? Hehe... Sebenarnya tak payah nak cari iklan Buffered earnings nie..Nuffnang akan bagi dengan sendiri.Janji korang letak kod html Nuff tue. Kalau tak letak..Macam mana nak keluar iklan..kan? Korang harus letakkan kod tue ditempat yang sepatutnya..jangan letak merata-rata..nanti susah..susah nak dapat iklan...

Setakat nie saja kot..Setakat apa yang Amir tahu...Aku bukannya tahu sangat pun sebab baru je bersama dengan Nuffnang selama dua bulan..Baik kan Nuffnang nie??? Kalau korang buat baik dengan dia..dia pun buat baik dengan korang..kan? Ha! Semoga membantu....

10 comments:

Lean berkata...

Dropping by ere. =)..

jfook berkata...

Congrats. :) Keep it up.

kurawk berkata...

pix patung 2!!
hahaha..same ngan kat blog aku..
meh tengok...(diabolical.co.cc)
follow skali ye..

DaHLia berkata...

yeahhhh sumbattt dengan trafik...bagi dia kembung :)

sop berkata...

selain traffic, keyword juga penting..
aku ada 2 blog, 1 pertama lebih byk traffik ttp telah susah dpt buffered
yg 2 - traffic x banyak tetapi mudah dpt traffic..
berdasarkan pemerhatian, blog pertama byk keyword berunsur lucah walaupun bukan blog lucah.
sentiasa update servey kat nuff tu.. penting

hudhud berkata...

hehehe mekasih !! :D

Mama JnJ berkata...

salam
singgah baca pasal BE..terima kasih..

Tn.Punya berkata...

nak tanya boleh? BE tu dikira dari unik visitor @ page view.. boleh jelaskan

Wan85 berkata...

http://wanwidget.com
aku lak pernah dapat buffered earning sekali jer, heheh, jeles ker, huhu

Hairolnizam berkata...

aku dapat sekali,tapi ckit je hasi y

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??