Pageview Lebih Penting Dari Pelawat Unik

Salam,

Huhu...Baru balik dari Kota Bharu..makan kat tempat orang kawin..Kalau balik..Mesti bukak laptop.Tue yang penting..hehe.. Eh! Tajuk aku betul tak? Betul kot..Cuba korang tengok gambar kat atas tue...Walaupun pelawat aku sikit tetapi pageview aku 3 kali lebih banyak dari Pelawat..Mengapa? Haa..sebab seorang pelawat tue..klik banyak tajuk aku..Aku pun tak tahu kenapa..Tapi..kalau korang tahu lebih lanjut..sila baca tips ini dari Ben Ashaari.

Aku tak kisah pun pasal UV sebab pageview lebih penting. Apa yang aku tahu..pageview nie menunjukkan berapa banyak entri yang pembaca korang baca..Lagi bagus 1 unik..3 pageview..Yang kat atas tue pageview untuk hari nie..Pukul 12 pagi tadi..Memang banyak pelawat kat blog aku..Entah la apa yang dicari diorang..Aku pun hairan..Masa tue semua orang tengok bola...Kan? Ahaks...Penting tau jika anda seorang yang gilakan $$..hehe

9 comments:

Ery Farieha berkata...

hurmm
entahle
ekekeke~

Amir Izzat berkata...

Ery Farieha... hurm...kenapa plak? haha.. :).. mesti pageview tinggi lagi kan?

AISHA SAAD berkata...

sampai sekrangg aku tak paham menatng ape laa benda2 nihh.
aku tau tulih, update!
tuh jekk! hahaha

sI tEDI berkata...

pageview lebih byk dr Pengunjung perunik kerana kamu kerap memapar entry dalam satu2 masa.Jika kamu memapar 5 entry dalam 1 jam dan seorang pelawat yang sama menekan 5 kali itu di kira 1 pengunjung perunik

sbb itulah jumlah pageview kamu lebih tinggi dari jumlah pengunjung.

bagi aku kedua2nya penting.

pageview dan jumlah pengunjung supaya ianya selari kerana bila kita memasang iklan dia akan kira jumlah pengunjung perunik yang datang ke blog kita.

Jika mahu peningkatan kepada jumlah pengunjung perunik, cuba jarakkan masa kamu memapar entry.

contohnya, jika sebelum ini kamu mamapar 4-5 entry dalam satu jam kurangkan kepada 1-2 entry setiap jam. Lihat perbezaan jumlah pengunjung perunik kamu. Cuba uji dalam satu hari.

beri ruang untuk pelawat kamu membaca dan mengomen di entry kamu, komen itu juga penting agar ada komunikasi dua hala. kerana bagi aku, aku menulis untuk orang membaca dan berkongsi cerita. Bukan semata2 untuk trafik atau perkara2 sampingan yang lain.
agar kamu rasa setiap entry kamu di hargai dengan di baca dan di beri komen.

jangan terlalu asyik memapar entry baru sehingga lupa tentang keselesaan kawan-kawan yang mahu datang berkunjung.

Kaji bali niat kamu berblog. jika untuk trafik, mungkin akusilap memberi nasihat. tetapi jika untuk bercerita, mencari kawan dan berkongsi sesuatu, cubalah berblog sebaik mungkin.

Sekian.

Amir Izzat berkata...

okeyh2...terima kasih..eh! kenapa berbicara soal iklan nie? aku tak pentingkan $$ pun.. Alhamdulillah la ada UV yg sudi menapak disini.erm..kalau update setiap masa tue dikira kejar trafik ke? ok.. kau kata aku update setiap masa..macam malam tadi ek? haa..tue sebab aku bosan..jadi..idea datang aku taip laa..dan post..sebab entri tue hanya untuk malam tue je..aku tak kejar trafik laa...

kalau aku kejar trafik..sudah tentu aku update setiap lima minit..tapi sekarang nie..aku update setiap sejam..aku tunggu masa je..

erm..keselesaan? Macam mana tue? adakah aku menyusahkan mereka? niat aku berblog? berkongsi cerita... maksud kau? Cuba berblog dengan elok tue macam mana? boleh jelaskan tak? tak paham ar..

aku tahu aku nie blogger baru..memerlukan masa untuk berubah lebih baik...aku tulis dan aku post..itu je..kalau nak baca..bacalah..kalau tak..rugi lah..

maaf jika aku tersalah beri balasan atas komen si tedi..apa apa pun..terima kasih bebanyak atas nasihat kamu..berblog untuk bergembira...kan?

tp kan..aku xda pulak letakk 4-5 entri sejam..hurm....

Amir Izzat berkata...

Aishaa..: aku pun tak paham gak..hehe

sI tEDI berkata...

4-5 entry sejam itu aku tulis contoh, sila baca komen aku di atas!

haiya!!

sorrylah kalau kau tidak boleh terima pendapat.

promise, tak bagi lagi.

Mohd Nasri Md. Nasir berkata...

emm setahu aku la pageview tu berape kali org tu view blog ko dlm sehari..yg ni xkre ip address org tu sme ke x...
unique view plak berape ramai org yg berlainan yg tgk blog ko..yg ni dia tgk ip address..unique view dikira bile org dr ip address yg berlainan tgk blog ko...
phm ke x tu..haha

Amir Izzat berkata...

oh si tedi..marahkan aku ka? sorry ar..... huhuhuhu...

MOhd Nasri:
oh gitu..paham2..terima kasih..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??