Newbie: Sombongnya Bloggers Tak Nak SInggah Blog Aku..



Huhu! Penat! Penat! Abis aku blogwalking merata-merata...Tak kira la blog mana pun..semuanya aku pergi...aku ingat dapat la pulangan yang lumayan daripada usaha aku..Cets! Itu semua hanya khayalan..Ada bloggers cakap..dengan blogwalking...trafik akan tinggi. Itu semua tipu! Semua bloggers penipu! Tapi..ku bukan kejar trafik....

Aku sangka kehadiran aku di dalam dunia blog...akan ku jumpa bloggers yang baik..yang membantu..tetapi semuanya kejar trafik..aku..bukannya kejar trafik..aku blogwalking hanya untuk mencari kawan..Bukan $$ yang ku kejar..Walaupun hati ini dengki melihat wang korang dari Nuff..Namun tidak tergerak hati nie untuk cari trafik yang lebih banyak..cukuplah sekadar luahan seorang insan..cukuplah hanya mendapat kawan dari mendapat $$.,Kan ukhwah itu lebih penting.. Hurm...

p/s: bukan aku buat nie..ada newbie cakap..kesian dia.ahaks. korang tak kesian ka?? Niat dia berblog nak cari kawan..tapi korang cari trafik..susah kan hidup zaman sekarang..semua kejar $$.... fikirkanlah...

16 comments:

princess_eryna berkata...

kos hidup tinggi jadi x salah kalau nak menambah duit poket.... tapi, kalau setakat singgah tapi tak baca @ baca cuma pada hari tersebut saja.... x best juga kan?...

sI tEDI berkata...

salam,
setiap perbuatan tidak perlu di ungkit dan minta balasan.

Buat dengan ikhlas.

InsyaAllah , hikmahnya akan datang kemudian.

Blogger yag sedia terkenal mengambil masa yang lama untuk membina nama.

Tiada jalan yang mudah untuk di kenali.

Semoga berjaya

~aSHa~ berkata...

nape tak linkkan blog nye? selagi org singgah blog aku..insyaAllah tidak terlepas balas kunjungan...kalo terlepas itu maknanya time bz yakmat

Amir Izzat berkata...

w'salam...korang marah kan aku ke? adoi..aku tidak bersalah...maafkan saya....tak tahu dah nak cakap apa...huhuhu....tak patut-tak patut..

Amir Izzat berkata...

@Asha...erm...link? tak perlu aibkan..cukup ar bagitahu perasaan dia..cuma perasaan dia..korang jangan marah ye....peace!

FiesyaaChacha berkata...

i wish i know that person.. :(

Amir Izzat berkata...

Fiesyaa:
ermm...kenapa? nak tahu..bahaya..nanti kena hentam...takut i...

eazlye berkata...

hurm, akuh berblog utk suke2..
n kdg2 jek buat blog walkin or komen2...
jarang sekali akuh return kat blogger yg baru akuh kenal..
bukan akuh sombong or kejar trafik bagai..
tp akuh hanya concern dgn org yg ke blog akuh..
n jln2 di blog org sekadar menghilangkan bosan, bila blog kwn2 x update..

sepanjang akuh berblog dah masuk 2tahun, nuff akuh ader rm1.45 jek..akuh xkecoh pon...bukan malu sbb skit...

tp mmg akuh x kejar semua tuh...cukuplar akuh dpt lepaskan maki hamun or suka duka idup akuh kat blog akuh...

rilex r....blog skg dah byk....tgu lar turn..yep..

kira bertuah lar blogger baru sbb dah ader geng blogger nih..dulu2 xder pon..nk blog walkin pon xder sp yg ader blog..

ish budak2 zaman skg nih....x menyabo...

Khairi berkata...

wei kalau nak jadi mcm ben ashaari kau kena selalu pergi jim. kasi eksesais sampai peluh dari ketiak meleleh sampai buku lali ngeh33..

anyway, blog kau ni best tapi aku heran nape tak ramai datang ek. kau yg tak best kot wakakakakak.

okey, aku sedang bunuh diri. hahaha. layan bola la bro.

hans berkata...

aku sokong 1000% komen tedi...
kalau betul mahu mencari kawan...
insyaallah akan jumpa....

komen last pun betul
budak2 skrg tak sabar
xkan baru sehari dua berblog nak sampai 10 ribu orang datang blog dia...

mungkin dia perlu tunjukkan benda yg special yang tak ada dkt blog orang lain
haih...
aku dlu newbie dan skrg pun masih tahap newbie..
tak plak merungut macam tu
macam2 budak skrg

p/s : aku xbising dkt ko..aku bising dkt budak tu

HyperPlasma berkata...

tak semua derrr..ikhlas dari HP

KaiZeN SHiNoBi berkata...

aq stuju ngan hans...

ui.... tang aq paling setuju tang sehari dua berblog nak sampai 10k...

hehehe.. memang mustahil la... ahaks~ eh, mustahil la...

hehehehe... baru wat hari nih dah masuk 10k esoknya...

kena kerja keras ouh.... dan paling penting? istiqamah... biar berterusan... hehe kalau chipsmore... memang sekejap ade sekejap hilang gak r... ahaks~

Sya Isya berkata...

Kalau tak nak kejar trafik, nak cari kawan, tu memang take time. kalau banyak sangat blog walking dalam masa sehari, rasanya tak sempat nak berkawan tu, sebab banyak sangat rumah dia pergi raya. kenalah dok rilex2 dulu kat rumah tu, makan2..borak2..kalau buat macam tu, mesti x bnyk rumah boleh singgah, tapi InsyaAllah,tuan rumah tu kenal kita.

fndrocka berkata...

haha terpancar ketidakikhlasn..setuju dgn point2 yang diberi eazlye..kau cakap kau tak kejar trafik or duit..sekadar nak berkawan je kan.nak berkawan ni bukan ble main klik2 saja.bukan kalau aku kome kau..kau komen aku..dah dikira kawan.

~Ann~ berkata...

woit pakcik.. apa la ko ni.. kejap2 update, memang nk jadi ben no 2 ni.. haha.. semput aku baca.. perghhhh maju weh sekarang.. la la la~~

Jom kita sama sama maju.. aku kan kawan ko.. ahaks

Amir Izzat berkata...

terima kasih atas nasihat korang..terasa gak aku..haha..tak apa..kita ambil nasihat itu motivasi....erm..Ann...adess... update laa.sat gi nak pi rumah orang kawen..nanti tak da orang baca lau tak update..haha...jalan semput..makan ubat nie... haha.

ok..kita maju sama-sama..aku yg ketinggalan nie..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??