Saya Bangga Jadi Rakyat Malaysia Sebab Kisah Ini

Tahun lepas sainitis Russia korek tanah sedalam 100 meter, diorg terjumpa la kesan wayar copper yg berusia 1000 tahun...and membuat kesimpulan bahawa nenek moyang mereka ade telephone network....woo bes..
Pas tu, saintis Amerika tak puas ati,diorg pun korek gak, sedalam 200 meter...diorg lak terjumpe talian fiber optic lama yg dipercayai berusia 2000 tahun...lalu membuat kesimpulan, org US 1000 tahun lagi advance dari org Russia dalam komunikasi telefon yg lagi canggih dari diorg.....pergh canggih...
Saintis Malaysia plak try try gak, diorg korek sedalam 500 meter...pastu diorg report la, diorg tak jumpe ape2.....so diorg wat kesimpulan; 5000 dahulu nenek moyang org melayu sudah tahu menggunakan teknologi wireless!!
Wah! Hebar ar  Malaysia! Tidak ku sangka dari dulu lagi Malaysia dah ada wireless. Memang tabik ar..Korang bangga ke tidak? Kalau tak,tak tahulah den. Tapi kan..Apasal wireless kat Malaysia sekarang nie slow? 


Dah nak habis ka sumber? Haha. Satu lagi,broadband pulak memang slow nak mampus.. Kura-kura pun boleh ketawa pabila melihat line broadband di Malaysia..Ahaks.Walaupun begitu,Amir masih bangga..!!!


[kisah dari email]
Enhanced by Zemanta

8 comments:

suamihanyisterizuki berkata...

hohoho,

wireles..canggih canggih canggih...tp betol la amir, sloww kan...

saya_arief berkata...

aku pown turut bangga..
haha..awal giler wireless ditemui.

Amir Izzat berkata...

@suamihanyisterizukihaha...mmg canggih...ye lah..canggih tapi slow...kekekeke

nabilah abd rahman berkata...

hahahaa...bangga...mstila bangga...bertambah bgga dgn broadband msia 2...

Amir Izzat berkata...

@saya_ariefwah! ko bangga gak ek? sama ar kita...mmg bangga...hahaha...

sumber wireless dah nak abis dah nie..kekeke

En iLham berkata...

aku pun tgh berbangga tahap gaban ni
memang respek gila lah dengan nenek moyang kita dulu






hampeh
(0_______________________0)

Amri Bahruji matPuisi berkata...

hahahaa.. lawak doe... aku bangga jdi anak mesia.. tpi masalahnye,
sape y cipta wifi tu?.. kuang3

wan muhamad berkata...

hehehe hebat betol.. tapi yela kot wireless slow broadband slow sbb sumber dah habis akakaka

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??