Mutu Pengadilan Mungkin Punca Brazil Kalah

Assalamualaikum. Ha,mutu perlawanan Piala Dunia 2010 dikatakan agak merosot.. Apa puncanya? Siapakah yang harus dipersalahkan??? Nak salahkan pengadil? Jom kita salahkan dia..


Aku sebenarnya tak tengok pun Brazil lawan Belanda tetapi aku pernah tengok Argentina lawan Mexico. Fuh! Ada satu gol tue offside.. Pengadil buat tak tahu je..Hish! Ngoks sungguh pengadi itu,kan? Aku tengok memang dah offside tapi pengadil buat dek je.. Aku rasa pengadil perlawanan kali ini patut ditukar laa..kan?

Satu lagi,korang ada tengok perlawanan antara Brazil dengan Belanda? Macam mana mutu permainan mereka? Baik ke tidak? Bagaimana pula dengan mutu pengadilan? Pada hemat aku,mesti teruk.. Anda setuju? Kalau setuju sila komen sekarang jugak...Aku tak minat bola tapi aku tahu perkembangannya....

Korang tengok korang mesti tau..kan?

Amir: Jom lempar pengadil Piala Dunia 2010 dalam sawah pagi..kasi fresh sikit..haha..

14 comments:

aishahumairah berkata...

ya..pengadil xadil..huhu
sedih ;(

joegrimjow berkata...

gol 1st Brazil tu cam offside gak
huuhu

MR. MIND berkata...

lawak tgk pengadil tersilap kuarkan kad merah td...

Amir Izzat berkata...

@aishahumairahhurm..jangan sedih..jom kita tengok citer lain..hehe.. hairan! hairan!

Hasrol Nizam berkata...

mmg fifa sndiri mngaku, mutu kali ni kurang sikit..byk kontroversi..

Amir Izzat berkata...

@joegrimjowye ke? aduh..rugi tak tengok..huhu.. :)

Amir Izzat berkata...

@MR. MINDhaha..masa tue tengah mengantuk kot..jadi rabun warna sat..haha

Amir Izzat berkata...

@Hasrol Nizamhurm..itu laa..Jadi,tak syok ar fifa taun nie..kan?

Hapiz Rahman berkata...

lu tak tengok lu bising lak.. hahahaha.. gurau jer..
ok sikit kot dari match england vs german..

wunny berkata...

pgadil blurr time 2..ahaha..
gud bye brazil,see next wc..

Amir Izzat berkata...

@Hapiz Rahmanhaha..saja je kecoh..hehe... ok? bgs2.. kih3

Tanpa Nama berkata...

Apa pun sian pengadil dari Malaysia tak dapat jadi pengadil utama masa perlawanan

Peace

Tanpa Nama berkata...

pengadil yang control game tu..pengadil dari jepun cukup bijak slow kan game brazil..pantang brazil dapat bola..
roben pun kerap jatuh,walaupun tiada kekasaran..yang syoknya pengadil tiup sesaja..pantang brazil laju sikit,kene tiup..
..sneidjer sepatutnya dilayangkan kad,sebab sentuh bola secara sengaja..
sebab tu la player brazil emotional..walaupun tak beberapa minat brazil,tapi boleh dikatakan refree ni paling teruk coz kesilapan yang dibuat adalah secara sengaja dan berulang-ulang..

sekali robben jatuh,kemudian dipijak,wah masa tu refree sikit punya laju ak layangkan kad..

Tanpa Nama berkata...

haa. betol. robben tuh ank mnje. xpdan tua. bnci betol aku.
patot nye felipe melo tuh pijok muka robben tuh.
bio taw die.
haishhh

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??