Sedang Belajar Keyword Agar Blog Mesra SEO

Assalamualaikum. Ha,korang perasaan tak selama ini Amir asyik post pasal info-info je? Sebenarnya,Amir sekarang nak belajar SEO. Menjadi atau tidak...?Alhamdulillah...Nampak gayanya menjadi walaupun sikit..Hehe

Keyword yang mengena sekarang adalah berkenaan imam muda. Memang masyuk laa...Sebenarnya,aAmir buat macam nie supaya trafik tidak bergantung dengan blogwalking sahaja. Amir tak larat nak berblogwalking banyak..Amir pergi ke blog dan Amir baca entri dia..Kalau menarik,Amir teruskan pembacaan dan memberi komen.

Sebenarnya, kalau blog kita mesra SEO..Time kita tak update..Trafik juga akan masuk. Jadi,trafik pun bergantung kepada Google.com. Sekarang pun,,Amir bergantung kepada Google. Kalau bernasib baik,entri yang kita taip akan mendapat perhatian Google la... 

Amir juga masih baru dalam bidang blogging ini dan tak mahir sangat pasal SEO. So,mulai sekarang nak belajarlah sedikit sebanyak untuk menambah ilmu. Jadi,berblogging ini tidak sia-sialah ..Selain belajar ilmu berblogging..Kita dapat berkongsi ilmu yang kita tahu dalam blog.. kan?

Buat masa sekarang..Sedang menyelongkar blog otai-otai cari tips.. Hehe.. Susah juga nak cari keyword yang terhangat melainkan kita banyak membaca.. Amir nak jadi macam blog kak Nuriz ..Hehe

10 comments:

nas berkata...

ahahaha..
aku plak buat entri pasal keyword..
huhu
tapi pasnie nak buat ebtri yang mesraseo lah..
so,knela rest dlu..
penat2..:)

http://nash121.blogspot.com/2010/07/keyword-minggu-ini-pelik-

pelik.html

IKRAM berkata...

wasalam :D wah izat :D bagus la kalau macam tu :D aku pun skrg tengah racing ni . Kejar traffik :D

ardinihumaira berkata...

huhu.. teringin nak wat keyword mesra SEo tapi dni asyik suka tulis merapu2 dan suka hati he. banyak short form bagai. isk.. bila nak insaf dni ni

Hariz berkata...

ye blog kak nuriz mmg terbaik xpe
semoga berjaya ye amir :)

nuriz berkata...

sis pun belajar gak ni ekekek

kaizen shinobi berkata...

hehe... kengkadang pening gak~ huhu

kalau dapat PR lagi best, at least PR2, memang layan r...

sekarang ngah tunggu google crawl balik URL, sebab dah tukar arituh kan~ so, PR turut hilang same~ ngeh3

Sharinginfoz berkata...

penting seo ni kan

Juara Imam Muda

hans berkata...

moga berjaya weih
aku bab2 SEO nih aku xfaham

P/S : Mari Makan Buah Tomato!

cikgu isza berkata...

blog akak pun baru nak mesra..
alhamdulillah..
tapi bila orang google benda tak elok dan jumpa blog kita.. geram juga..

ladymiaka86 berkata...

dah abes menuntut ilmu SEO neh bgtau la.. share2 la sket ek.. nak tau gak ape kebendenyer itu..
haha.. tak tahu okeh camne nak guna.. selalu dgr + baca tp still tak paham lg..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??