Semak Status Rayuan Keputusan Ke IPTA Sesi Akademik 2010/2011

Semakan itu boleh dilakukan melalui laman web rasmi Kementerian Pengajian Tinggi di www.upu.gov.my atau saluran hebahan menerusi laman web universiti yang dipohon calon. 

Calon boleh mencetak surat tawaran melalui laman web IPTA masing-masing dan membawanya sebagai dokumen rujukan bagi tujuan pendaftaran di IPTA berkaitan. 

Keputusan rayuan adalah muktamad dan rayuan calon dianggap gagal sekiranya mereka tidak menerima sebarang tawaran rasmi sehingga 31 Julai ini.

Semakan juga boleh dilakukan di laman web berikut, www.jpt.uum.edu.my dan www jpt.utm.my.

Melalui SMS:  

Calon juga boleh menggunakan khidmat pesanan ringkas atau SMS dengan menaip UPU RESULT (No.KP) dan SMS ke 15888.

Untuk bantuan:

Calon juga dinasihatkan menggunakan kemudahan Hotline dan Helpline bagi sebarang pertanyaan dan kemusykilan menerusi talian 03-88835858 dan 03-88835848 untuk semakan dan bantuan

Nota: Semoga anda berpuas hati! Terima kasih.

5 comments:

nas berkata...

huhu..syukurlah aku coz dapat universiti...xyah2 nak merayu2 lagi dah.....harap2 mereka yg xberjaya akan dapat....insya-Allah..:)

jom bace entri terbaru nas:
gunalah tandas dengan betul

Amir Izzat berkata...

@Nas.

Alhamdulillah..dah masuk U ko ea? haha..aku akan menyusul kelak..hehe

ha,kepada yg merayu..InyaAllah dapat la tue..

Ct SoLeHa berkata...

teringat mase sms nak tau dpt x kos yg diminta..sekali dpt kos yg diidam-idamkan..wah!! terharu gembira sambil nangis2 kat mak..hehe..

Nur Fannun berkata...

huhu, xdpt..blh rayu lg tak?

Tcr Ain berkata...

Belajar tugas sepanjang hayat

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??