Semak Statistik Blog Anda Dengan Draf.Blogger.Com

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Baru petang tadi Amir perasan bahawa Draf.bogger telah mempunyai peruabahan. Amir tak tahu lah yang anda perasan atau tidak. Apa kata korang cuba menggunakan statistik di Draf.blogger.com.


Kalau masuk Draf.blogger.com Dia akan keluar macam ini. Apa yang perlu korang lakukan adalah menekan statistik.


Selepas itu,dia akan keluar macam ni. Ha,overview. Ini untuk keseluruhan maklumat tentang blog korang. Untuk tahu lebih detail....tekan....


korang tekan pulak satu persatu link kat atas tue. Post. Trafik Sources.Akan keluar gini ar. Ada untuk hari ini, semalam dan bulan lepas. Jadi,korang boleh mengetahui macam-macam benda.


Yang ini untuk check trafik. Dari mana trafik korang datang. So,korang boleh tahu lah..Senang je..Kira pun dapat tahu dari mana trafik kita datang. Sama macam Nuffnang gak nie..tapi lebih detail kot.


Selain itu,korang juga boleh tahu dari mana pelawat korang datang dan jumlah semuanya dalam masa sebulan atau lebih. Untuk mengetahui browsers apakah yang diguna oleh pelawat korang pun ada. Setakat ini Firefix menjadi pilihan..

Amri rasa korang patut cuba benda nie ..Apa tunggu lagi??? Jom ke Draf.blogger.com

18 comments:

AnWaRnAiM berkata...

wah...barukutahu...tq2..

ardinihumaira berkata...

ha ah.. tengok stat kat sini je memandangkan nuff tak dapat view analytic hari ni. huhu nape tah ngan nuff ni

Amir Izzat berkata...

@AnWaRnAiM ye ke? pi try cepat!! haha... bagus nie..aku dah cuba

Amir Izzat berkata...

@ardinihumaira..dah cuba ke? huhu..ha,napa plak denga Nuff tue? maybe line tenet slow kot..

ladymiaka86 berkata...

eh.. mcm menarik.. nak try jap lg..
kalu x jd sue kacau amir.. haha (gelak evil)

ladymiaka86 berkata...

eh! baru sue perasan, entry sue kan kat 1st page tu.. hehe.. (bahagia sebentar)

kenwooi berkata...

really? so cool.. im gonna check now =)

Amir Izzat berkata...

@ladymiaka86memang menarik gak ar..hehe.. ha,jadi tak? hihs..nak kacau amir? Nanit En ALong marah..kih3

Amir Izzat berkata...

@ladymiaka86laa...itu pun bak berbahagia ke? kih3...bagus2.. kembang idong kan? haha.. :)

Amir Izzat berkata...

@kenwooiyup..check it now sebelum terlambat..hehe... :)

MuNsYi SaMa berkata...

cool. br tahu. thanks for sharing, :)

ladymiaka86 berkata...

haha.. dia takde nak marahnyer.. tgh berasap kepala jer sbb dah 1-0..
haha.. tak la sampai kembang idong oke! hikhikhik

En iLham berkata...

aku pun baru tahu
thanx for da info yer

Farhan berkata...

jap lg aku cuba thans ya for u info

Amir Izzat berkata...

@MuNsYi SaMaye ke? laa..pergi try cepat! hehe..sama-sama..

Amir Izzat berkata...

@ladymiaka86ye ek? haha..eh! dah kalah ke ..adoi2..

Amir Izzat berkata...

@En iLhamsama-sama kawan..hidup kena berkongsi..

Amir Izzat berkata...

@Farhan..okeyh..cuba jangan tak cuba.

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??