Kenapa La Sekolah Saya Kedekut Nak Bagi Kertas OMR Ketika Peperiksaan!!!


Salam Geng!! Entri tak puas hati nie...Cis! Semalam kan Amir exam..Hari nie pun exam.. Amir sebenarnya Amir tak puas hati la dengan sekolah tempat Amir belajar nie!! Banyak giler kedekutnya..

Kalau sekolah lama kat Kelantan,semasa ujian. Setiap pelajar diberi kertas OMR nie..Semua orang boleh… tak kena bayar! Free of charge. Tapi kat sini.. MasyaAllah..Bukan main kedekut lagi. Semuanya pelajar kena beli..Kenapa ek ? Sekolah Bandar memang kerajaan tak bagi peruntukan ke?

Sekolah lama Amir..Sekolah luar Bandar..Elok je bagi itu dan ini yang memang keperluan pelajar.. Kalau kertas seoalan latihan ke nota..Tak ada pun berkira tapi kat sekolah sekarang nie..Menyusahkan!! Ye la kan..Kalau setiap exam asyik nak kena beli..Yang nak beli itu okay la..tapi nak beli kat mana? Koperasi asyik tutup je..Ramai tau pelajar tak guna kertas OMR semalam..

Dah koperasi tutup… Takkan nak korek tanah cari kertas OMR tue..Hish! Tak paham la dengan sistem pendidikan zaman sekarang..Menyusahkan lagi ada laa.. Kalau Amir anti politik,salah kerajaan ar nie… Haha… Tapi Amir tak,Amir sokong yang baik..Tak tak baik berlaku sebab orang bawahan ar nie..kan??? HUrm..Yang salah adalah cikgu yang menjaga koperasi dan pentadbiran...kot.

p/s: Kertas untuk buat latihan pun tak leh ambil..adoi.

4 comments:

maisyara Pot! Pot! berkata...

hahahaha... sekolah kita sama jep. tapi, kalau trial and exam akhir tahun je cikgu sedia kan. :)

Amir Izzat berkata...

@maisyara Pot! Pot!laa..ye ke? tapi tak puas hati ar..cam sekolah kedukut sangat..sekolah yg lama xlah camnie..

huhu... mana la nak cari kertas pagi buta nie?

Amanina berkata...

cam pelik je kertas omr kena sediakan sendiri. haha

bubu253 berkata...

sme laa..
tyme skola lu kne sediakn omr n test pad untk jwb xam..
huhuhu
even tyme exam pon kdg2 cgu mntk duet sbb untuk bya duet ktas xam..
kdkt sggh...

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??