Buat Header Blog Dengan Scrapblog

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali nie aku nak bagitahu kat semua rakyat jelata yang tidak mempunyai header blog boleh lah buat sekarang dengan Scrapblog. Korang ada tengok header aku tak? Aku buat bukannya menggunakan photoshop. Den pun tak pandai guna photoshop..Software dia pun belum ada..


Banyak benda yang korang boleh edit kat situ. Lagipun,free dan senang. Apa yang perlu korang lakukan adalah meluangkan sedikit masa untuk mencantikkan blog dahulu.. Header itu penting. Melalui header orang dapat mengambarkan blog korang.. Okayh! Korang ikut tutorial buat header nie kat sini(wajib klik). Selamat mencuba..Buat cantik-cantik taau.. :)

13 comments:

NHIDAYAT berkata...

heee thnx for the info! heee comelnye blog pinky winky!

Amir Izzat berkata...

@NHIDAYAT..sama-sama... uiks..comel ke? haha...terima kasih!!

A-Y-I-E berkata...

Assalamualaikum Amir.. jgn sumbat gambar2 ko dalam photobucket... blog ko sekarang berat sikit la dari sebelum ni...

ladymiaka86 berkata...

thanx 4 da info.. menarik header amir.. background juga menarik hati sy.. hehe

cik shara gadis bunga berkata...

tengs sayang
haha :)

cik shara gadis bunga berkata...

terima kaseh ;p
haha

Amir Izzat berkata...

@A-Y-I-E w'salam.. erm..aku tak juna pun photobucket tue..mungkin berat sebab lain..thank ar..tak perasan lak berat..kena buang sesuatu nie.

En iLham berkata...

wah
kamu terima kasih atas maklumat
akan berusaha untuk membuat header guna scrapblog
hehe
nantikan header baru ku
ahaks

Amir Izzat berkata...

@ladymiaka86sama.-sama..cuba la buat guna scrapblog tue..mana la tau jadi cantik lagi.kan? hehe..bakground? cantik ek? hehe.. terima kasih bebanyak laa.. senang je nak tukar bakcground nie..

Amir Izzat berkata...

@cik shara gadis bungasayang? haha...sama2.. :)

Amir Izzat berkata...

@En iLham.. hehe..sama-sama kawan. ha,buatlah cantik2..Amir nak tengok...amir punya simple je..hehe..akan ku tunggu

nana89 berkata...

follow u done..jemput join contest banlo kreatif http://theblackred.blogspot.com/search/label/contest

MummyAffya*Adam berkata...

salam..
nak bukak kner jd iited reader ker?.. sebab dah klik n log in tp takleh.. sebab tak dijemput.huhu sedih.. camner ni..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??