Cuti Sekolah Dua Minggu|Best tak?

Salam..

Pengumuman! Pengumunan! Sekolah aku dengan rasminya ditutup hari ini. Maka,dengan bangganya aku mengistiharkan masa untuk bersenang lenang. Ahaks. Ops! Maaf. Terlalu gembira.

Sebenarnya,cuti sekolah sempena hari raya nie dah bermula..Bermula hari ini laa..Sebab itu ar gembira giler nak mampus dah nie..Tak sabarnya nak raya..(aku tak faham kenapa kebanyakan orang excited giler time raya? Puasa macam mana?)

Yes! Yes! Selepas ini,boleh la aku berblog dengan lebih kerap dan melakukan kajian sedikit..Hehe.. Lepas itu,nak buang ulang kaji pelajaran. Al maklumlah tahun depan aku akan duduki SPM. 

Sebelum nie,hidup aku sebagai seorang pelajar memang celaru giler (gila). Aku memang tak pandai urus masa. Jadual belajar pun tak ada tapi jadual berblogging full time der..(disogok oleh Buffered yang banyak aku dapat..)

Tapi kan..Walaupun aku cuti dua minggu..(lama tak?)..aku tetap kena ganti cuti nie..Huhu..Yang nie ar tak best.. Cuba korang fikir balik. Lebih baik kasi cuti seminggu sahaja dan pada masa kelak tidak perlulah ganti balik. Kan? Buat rugi masa..Cuti lama-lama bukannya best...

Aku dah besar...Bila pergi rumah orang..Tak dak sapa nak bagi duit..Huhu... Teringat pula zaman kanak-kanak dulu...

**********

"Man! Kau dapat berapa duit raya tahun nie?"


"Taun nie..aku dapat RM400 lebih laa..."


"Giler ah...Ko nie pergi beraya ke pergi merompak? Kalu gitu bagi tips ar sikit.."


"Ok..Kau nak tahu tak mana aku dapat duit nie?"


"Nak..Nak..."


"Aku rompak bank doe..AHaks. Tak dalah..Semua duit raya nie dari sedara mara aku... Biasar ar..orang berada.Bodek ar sikit-sikit."


"Hurm..Ye ek? Kau tak pe..anak orang kaya..Aku nie..hanya anak insan yang bergelar seorang ayah dan ibu..." Modd sedih nie der...


"Erk..Memang ar kau anak mak bapak kau! Ades..."


**********

Ops! Cerita apa lak kat atas tue? Ah! Lantak lah..Hahaha... 

13 comments:

nabilah berkata...

betul...tiem kecik2 memang dapat duit banyak...bila besar,makin berkurang....huhu..selamat bercuti...2 minggu...memang enjoy sakan lah..

makdara TERDIVA berkata...

eh bukan seminggu jer ke??

hans berkata...

hahah
aku suka cuti lama2
hilang stress
mak aih
duit raya sampai RM400
gila best

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

tehr berkata...

hehehe
cuti pelajar sama banyak dengan cuti cikgu
raya sakan le kita ya?

'jangan main mercun'

tengkorakemas berkata...

cuti kena ganti?banyak buat kelas tambahan la ye nanti?

Amir Izzat berkata...

@nabilahhehe..itu la...amir rasa amir tak pernah kecapi nikmat dapat duit raya banyak ar..huhu..sekejap je masa berlalu...

sekarang nie dah besar..gi rumah orang..ada gak yg kasihan bagi seringit..hahah...

hurm..tak de la enjoy sangat..boleh la..kih3

Amir Izzat berkata...

@makdara TERDIVAtak..sekolah Amir lain..dia bagi cuti dua minggu..lama...hehe

asalnya mmg cuti seminggu la

Amir Izzat berkata...

@hanshehe..

aku..kalau cuti lama...duk atas katil je la...time raya rasa malas je nak jalan2..bosan..

p/s: mmg best..tp bkn ak dapat..tue yg xbest..haha

Amir Izzat berkata...

@tehrhehehe...beraya duk rumah je la..sebab beraya di bandar yg jauh dri saudara mara...

mercun? kih3...sebenarnya..tak sentuh pun mercun taun nie.. tak tau nak beli kat mana...

kalau ada yg jual,kompem beli..hehe

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemasa'ah..kena ganti bulan 10 nie..parah tol... adoi

AnWaRnAiM berkata...

aku cuti seminggu jew..huhu

Anip™ berkata...

best la..bkn sng cuti lame2 nie..hehe

tengkorakemas berkata...

@Amir Izzat

hehe biasala, ko hadapi jela ye :) masuk u pun ada gak kelas ganti

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??