Aku Bukan Blogger Friendly

Tumblr_l5x5t3amz31qctksd_large


Assalamuaalaikum,




Wah! Sudah lama kita tidak bertemu..rasa rindu di hati..kan? Hehe...Sebenarnya kan..aku nak cakap sesuatu nie..Aku nak cakap yang..yang aku nie sebenarnya bukanlah blogger friendly.. (Wey! Korang terkejut tak?) Haha. Percaya tak? Kalau korang yang selalu datang sini,mesti korang akan faham..Betul...Aku memang susah nak mesra-mesra alam nie..Tak tahulah kenapa.. 


Tapi kan..aku rasa bersalah pula kepada blogger yang friendly nie..terlalu friendly sesangatlah..(Musykil..Friendly tue natang apa? Kah3)..Blogger yang mesra alam nie memang bagus laa.. Blogger yang aku rasakan ialah..Kaizen Shinobi,Kak Nabilah,Tengkorak Emas, (siapa lagi?) dan banyak lagi laah....Aku dah tak ingat...Huhu..


38444_1230177254726_1837954614_450195_2368568_n_large

Kadang-kadang aku rasa bersalah pula bila  blogger lain terlalu baik dengan aku.. Tapi aku bersyukur kerana meraka baik dan sudi 'bersama' aku.. Bagi aku laa..Susah untuk aku berubah diri ini menjadi semesra alam..Tak percaya? Kalau korang tanya orang yang pernah jumpa aku..mesti diorang cakap.. "Wey..ko toksah ar tegur Amir tue..nahas ko.." Erk? Nahas? Yup,korang nak tahu..kalau orang yang tegur aku.. Nah! Penumbok sebijik singgah dimuka mu..Haha..Tak ada lah..Gurau je..

4030341609_2fed0d7f07_z_large

Tapi benar..Memang aku susah buat diri aku nie mesra.. Seperti gak ngan dunia realiti..Dulu,aku pernah gak buat-buat 'friendly'..tapi tak bertahan lama..Sebab ramai blogger yang tak 'friendly'. Jadi,aku blah ar..Buat apa menangguk di air yang keruh lagi kan? Haa.. Ok lah..Tak guna aku tulis panjang-panjang..Sebab tulis panjang-panjang wat penat tangan je.. Ahaks... Tips menulis entri..Taiplah sependek mungkin asalkan tujuaannya tercapai..

4110384938_32b01285aa_large

Nasihat aku laa..Korang tak payah la berbuat mesra akan diriku ini..Aku takut pisang akan berbuah dua kali..Aku takut apabila seorang sahabat keciwaaa... Huhu..Seram weyh. Kalau boleh,jauhilah aku..Biarlah aku hanyut dalam angan-angan aku sendiri... Eh! Macam frust je? Tak da lah..Cuma tak nak korang menyesal je!! Bai Bai!! (bai -bai tue..orang lambai tangan laa!!)

Nota: Aku pasrah dengan dunia blogger..

14 comments:

kaizen shinobi berkata...

nape musim sekarang ramai yang kecewa dengan dunia blog ek? pelik2... hehe

apa dahal~ ... hehe xyah nak pikir2... yang penting carry on blogging jeh r... hehe

mesra alam ke, mesra~ (cakap macam bob AF2 tak silap aq haha ke AF3 ek? dah lupe) ngeh3 yang penting blogging! ngeh3

nabilah abd rahman berkata...

friendly or tak seseorang blogger tu belakang punya cerita...asalkan kita ikhlas berblogging kan...buat apa yang amir suka..jangan paksa-paksa diri...:)

tengkorakemas berkata...

haha aku mesra2 ni no hidden agenda k :)

relaxla amir, aku tak kisah pun ko tak friendly ke apa, just be yourself k, cheer up!

Hazzy Ishak berkata...

dah pasrah ke?
sabar lah dulu, mana tau ketemu jodoh orang yang sama perangai ngn awak ke

CintaNajihah berkata...

sye pown x friendly sgt.. tp try utk jd friendly.......... (pe mende la aku type nih)

En iLham berkata...

bagi aku friendly tu sesuatu yang subjektif
susah nak describe macamane
setiap orang akan ada cara sendiri untuk friendly
tp ape pun bro, ramai kawan akan membuatkan kita lebih bahagia dan dihargai
hehe

cikgu isza berkata...

friendly ke idak ke.. janji sokongan perlu ada.. :)

ozzy berkata...

Itu adalah emosi biasa dlm kehidupan kita..ada masanya kita rasakan kita seorg yg mesra & ada masanya kita ingin menyendiri..

tengkorakemas berkata...

aku tak pasti komen aku dah hantar ke belum..so aku komen lagi hehe

relaxla amir, aku tak kisah pun, just be yourself k, aku mesra2 pun no hidden agenda k.. :D

Sharinginfoz berkata...

apa yang penting buat yang terbaik kan

1 Jam=100UV

Kie-yu berkata...

hee ;D
penuh emosi
takmoh la gitu eh
takde yg perfect kat dunia ni
chill~!

nuriz berkata...

jadi diri sendiri dan ikhlas..tak perlu nak jadi orang lain. Sikap dan perangai tu boleh diubah, manusia boleh berubah dengan pengalaman..:)

fndrocka berkata...

tak semua blog dicipta utk ber friendly dgn kawan2. ..

encHIx laNDax berkata...

haha~~aku nak frieendly lah ngan kau mir!!hehek~~bole x ??nanti aku blnje kau tiket funpair!hahah..tau x funpair tu apa??alaaa..macam sarkas tu..heheh

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??