Yang Penting Duit...Orang Tak Pandang Dah Hati


"Aduhai..bila lah nak jadi metered nie..Dah berbulu aku tunggu. Tak jadi-jadi jugak. Nuffnang nie macam tau tau je yang aku nak cashout bila sampai angka 2++.++ nie.. Aku perlukan RM3 je. Baru best cashout..Nuff oh Nuff.."

Alamak! Maaf. Hati tengah pilu..Maaf kakak,abang. Amir tak dak tips nak dapat earnings nie..Yang penting adalah


1. Edit survey kat Nuffnang.
2. Kena cari trafik yang tinggi sikit. 
3. Kena berusaha. Bodek En. Nuffnang sikit. Macam mana? Join kontest.
4. Usaha tangga kejayaan. Kesabaran itu penting.
5. Tiada tips yang khusus.


Apa yang perlu korang tahu. Setiap orang akan dapat duit. Yang penting letak ketiga tiga iklan Nuffnang di tempat yang sepatutnya. Okay? (actually,aku pun tak tahu tips yang memang -memang berkesan. Jujur dan ikhlas.)

Baiklah. Hari ini kita akan berbincang soal duit. Duit? Apa itu duit?


Tak kenal maka tak tak cinta... Ha,inilah duit..

"ala..budak tecik pun kenal apa itu duit..korang yang besor dah berbulu(kat rambut) pun masih tak tahu? Hish..Hish.." mengeluh.

" Aku sebenarnya seorang yang tidak pentingkan duit. Aku bukan materialistik..Bukan kejar duit.. tetapi masalahnya. Semua benda memerlukan duit."

Ya,semua benda memerlukan duit. Kalau kita ini jenis yang tak pandang duit tetapi kita terpaks agak pandang benda halal jaddah nie. Erk?

Iya la bang oi..kakak oi.. Takkan la nak beli susu untuk anak-anak kena buat macam ini.

"Tokey...tolonglah sama saya. Itu saya punya anak sudah kelaparan. Istri saya punyia susu tidak mahu keluar lagi. Saya sudah picit banyak kali tapi tidak keluar. Tokey,bagilah setin susu ini.." nak ke buat simpati macam ini? Sah ! Sah! Orang takkan layan.

Tapi kan..Akibat orang lebih pandang duit ini bahaya gak. Lihatlah pada zaman sekarang. Perempuan muda sekarang lebih sukakan lelaki tua. Apa pasal? Itu DUIT punya pasal lah.kan?

Terpaksa la lelaki muda yang bujang ini mencari yang tua sikit..Sikit je..Hehe.

" I amik Datuk O sebab i nak masa depan anak i terjamin..I tak mau anak i susah.." untuk masa depan beb! Haha!

Tetapi itulah.. Kalau kita ada duit,kita akan dihormati. Mungkin sebab itulah yang berlaku pada masa kini.

Yang miskin dan berhati mulia pulak macam mana? Kompem kita(kita ke?) tak pandang.. Betul tak?

Bab berkawan pulak. Kalau kawan tak da duit..jauh ditinggalkan...kan? kan?

Realiti hidup. Hendak hidup kena ada duit. Hati saja tidak cukup. Simpati pun tak cukup. Kalau ada tanah? Cukup..Kita jual. Ahaks.

Susah..susah...

Nota: Sebenarnya aku nak cakap pasal duit daari Nuffnang nie..Asal keluar duit itu penting??? 

Kaki: Korang faham tak apa yang aku hendak sampaikan?

Apa yang hendak aku sampaikan ialah:

1. Duit itu segalanya. No money no talk.

2. Perempuan tak pandang dah lelaki sesak(pokai) macam aku nie. (ye ke?)

3. Kalau tidak ada duit,susah la hidup. Sebab itu kita kena rajin cari duit sara anak isteri.

4. Sebenarnya berblogging juga boleh dapat duit. Hehe. From Nuffnang.

5. Bapak mertua zaman sekarang letak 'harga' anak dia mahal giler. (tak sempat la aku kawin.. )

Itu sahajalah. Maaf.terpesong. Comform korang blur. Aku pun sama daa.. haha!

14 comments:

Afizz berkata...

Amir , ko ada tips tak macam mana nak dapat earning macam tu..? Aku dah register ngan nuffnang dah 3 bulan dah , aku dah letak 3 unit ads. Tapi earning yg aku dapat baru RM 0.25 ... :(

iamnerves berkata...

betul2!!!..kalo ada kaya
xya susapayah picit2 bayak kali isteri .....
mudah je nak beli susu...
lalala~

tengkorakemas berkata...

Kalau aku jual semua DVD dan VCD aku..masyuk woo...

Amir Izzat berkata...

@Afizzhurm..tips ? ak sebenarnya pun tak tahulah..Nuffnang nie..kalau dia nak bagi..dia bagi..klo tidak,tak ar..

ko belum pernah dapat Buffered Earnings ke? sebenarnya semua org akan dpt..tgk masa je.

sabarlah.

ak pun bru selepas 3 bulan bru dpt cashout... ko akan dpt nanti..insyaAllah.

p/s: nak tips sebenarnya kena tanya otai..den newbie lg..hehe..

Amir Izzat berkata...

@iamnerveshaha....masalahnya duit tarak ada..haha

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemasbro,toksah jual. bg ak tengok dulu..bru jual..hehe... klo jual mmg masyuk..i noe tat.. haha

wanie m'nJ berkata...

@nuffnang saya even dah berkurun buat,skrg ni bru rm1.50..
sedih sungguh.
kwn saya blog folower dia baru 50 lbh,tp dah dapat cek.haiyoooo

AISHA SAAD berkata...

ehh cam mana nak letak tiga nuff tuh?
ekceli masa mula2 dulu akk mmg letak satu, then tak tau mcm mn nak letak 3 balik.

nak cari mana code2 per suma tuh?
hit me back yea.

AnWaRnAiM berkata...

yeah.."orang yang tidak pernah kisah langsung tentang wang ringgit, pangkat, kedudukan dan harta dunia ialah Orang Utan"- quotemelayu.bs.c
haha

cikgu isza berkata...

terlebih pun susah.. terkurang pun susah..
bersederhana sahaja..

Anastasia Ann berkata...

perghhhhh.. banyak tu.bak mari sikit. haha

tehr berkata...

musim hujan sekarang ni, payah orang kampung nak cari duit

[nanti kamu jump nuffnang, pesan dia hantar cek aku cepat sikit, aku pun tak ada duit sekarang ni]

Syazwana berkata...

hidup memang x ceria bile poket takdak duit..
:(

Mohd Izuddin berkata...

duit memang segalanya tapi segalanya bukanlah dengan duit :)hehe

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??