Wallpaper Bokeh Is Bulat| Design by Amir Izzat Artwork 2010

Bokeh is bulat.
Bokeh 1

Software: Adobe Photoshop CS5

Masa: 2 jam lebih.
Title: Bokeh is bulat/digital bokeh.
Belajar dari sini.

Ulasan:

Assalamualaikum! Haha. Kena beri salam dulu. Tadi,sedang melayan kebosanan. Aku pun bukak lah photoshop dan terus ikut tutorial yang aku cari semalam. Pada mulanya memang susah,agak susah nak buat bokeh tue. Tiga kali aku buat tau..Lepas tue..barulah jadi. Cuba punya cuba jadilah Bokeh 1 diatas.

Tapi aku tak puas hati lagi.. Aku pun cuba adjust lagi. Dan jadilah Bokeh is Bulat yanglagi cun. Buat Wallpaper desktop cun tau..Aku dah cuba. Tak percaya? Cubalah.

Baiklah. Sebenarnya tidak rumit nak buat wallpaper Digital bokeh itu cuma yang memeningkan kepala adalah prosesnya sahaja. Lagi-lagi kalau tidak mengenal tools yang ada pada photoshop. Alhamdulillah..Setelah bertungkus lumus hampir dua jam. Maka,siaplah design aku yang entah keberapa hasil khayalan yang melebihi tahapnya. haha.

Komen korang:

Apa pula korang nak cakap? Sila kutuk habis-habisan. Hehe! Komen lah sikit..Tengkorak Emas...Abang Shahrin Oppa. Komen ar.. Semoga lain kali amir boleh buat yang lebih baik..kan? kan?

Nota: Save image di atas dan jadikan wallpaper destkop korang. Kompem gempak! Oh ya! Aku perasan follower aku naik mendadak. Mengapa ya? Apa yang sudah terjadi semalam?? Oh blogger..terima kasih laaa... jom makan design amir..amir belanja..hehe

22 comments:

Syazwana berkata...

peh rajen betol ni..
hehehehe
cantek2..
eh tp bokeh tu ape eh??
^^

Ichigo Miro berkata...

semakin maju demo dlm bdang grafik ni...mantap2..kawe suko ore hargai arts..hihihi

PinQib berkata...

series
lawa lawa. em..
biler la nak beli adobe ni

Shahrin Oppa berkata...

cantik menarik tertarik & akan Oppa curik!!

suka bokeh 1...gempak..baru belajar tutorial memang cepat belajar Amir ni..Terus usaha amir ok!!

shapoji berkata...

cantik ler...best giler kalo reti gune photoshop cam gini....

Amir Izzat berkata...

@Syazwanabukan rajen tp perlu sebab blajar photoshop nie ilmu..(baca buku malas..heheh).. ahhaa.. xda ar..bosan bah.

bokeh tue apa? alamak! amir pun tak tahu..haha..dah org panggil bokeh..bokeh tue benda yg bulat2.

Fatiehah berkata...

belanja?
ok..katne?haha...

Anip™ berkata...

perghh...smart ar wallpapaer tu..
ko buat sniri yewr..pandai kaw kn bab2 design nie..

Hah ! Keyword Paling Panas Di Malaysia, Semuanya Lucah?

mzhany berkata...

amir, akak amik yg no1...hehehe kena inporm kan...chantikkk, nak try buat jugak r...;)

Mknace berkata...

:) :) :)
nice

tengkorakemas berkata...

aku suka Bokeh 1! :D bokeh is bulat tu mybe tajuknya yg besar agak mengganggu sedikit, pd pandangan akula,

ehehe dah melawat Abduzeedo nampak, good2, keep it up :D

Nor Lyana berkata...

cantik..siap aku buat wallpaper..ciplak yer..jgn marah..sb cantik sgt "bokeh" kamu ni..thanks..nnt nk belaja gak la..haha..klu blh la..

cikgu isza berkata...

orang rajin yang semakin rajin..
akak suka yang nombor dua..

Amir Izzat berkata...

@Ichigo Mirobelajar slow..nak sambung benda nie kat U nanti.

Amir Izzat berkata...

@Shahrin Oppahehe..ambil je la..xkesah..hehe..bokeh 1? orait.. hurm..cepat mendenya..berjam-jam buat..baru siap..boleh la..hehe..terima kasih

Amir Izzat berkata...

@shapojia'ah..memang best bila dah mahir skit...

Amir Izzat berkata...

@Fatiehahkak sini pun boleh..hehe

Amir Izzat berkata...

@mzhanyamik je kak..no hal punyer..hehe..SPRM tak sama..kih3...terim kasih!! try jgn xtry!

Amir Izzat berkata...

@Mknacethanks..cuba2.. ehe

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemasbokeh 1? orait..aduh..yg tulisan tue..aku rasa kosong..jd ak letak la..besar ea? orait..nanti ubah..hurm.. a;ah..terjah ke lmn web mlm tadi coz bosan giler..hehe..

tq..

Amir Izzat berkata...

@Nor Lyanawah! terima kasih..cantik tak? mesti cantik punya..hehe.amik je la..tak marah pun..hurm..blaja? boleh je..janji usaha. hehe

Amir Izzat berkata...

@cikgu iszahurm..makna tersirat nie..rajin mmg rajin..hehe... xpe suka yg mana..asalkan suka..hehe

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??