Oh Blogger! Tidak Tegur Bukan Bermakna Sombong..|Ann,Hanis Aleeya,Farah Amirah,Azza,Iznie,Cikgu Isza,Naim


Wahai sahabatku...Pernah kalian merasa terluka kerna diriku? Pernah kah aku mencalit duka di hati kalian? Andai begitu,maafkanlah aku...


Sahabat...Aku tahu ada yang terluka..Aku tahu ada yang terguris..Tetapi itu bukan niatku.. Aku tahu..Aku sedar aku semakin melupakanmu sahabat....


1. Ann

-kawan yang aku kenal ketika mula memasuk Gengblogger. Apabila Gengblogger sudah terkubur...Aku pun menyepi...Dia pula menghilang...Siapa Ann? Entah... Sahabat yang sukar untuk diucapkan dengan kata-kata...Ann / Enn. Hehe..Banyakkan kenangan kita? Best ar kawan dengan kak Ann nie.. Andai hidup anda diselubungi misteri..berkawanlah dengan Kak Ann...


- Siapa dia? Kak Hanis..Geng seangkatan Ann.. Seorang yang baik.. Dimanakah Kak Hanis? Semakin hari aku rasa semakin berjauhan dengannya walaupun ketika dulu..kami selalu bersua..Maafkanlah aku..Blognya kadang-kadang sepi tidak berupdate..Sekali update terus "menyentap jiwa..."

3. Kak Farah Amirah

- Kak Farah adalah 'kakak' angkatku.. Indahkah waktu dahulu kak? Kita selalu 'bergurau senda di blog'. Tapi kak..Kak menghilang.. Sekelip mata..Amir cuba mengejar..Namun dek kesibukan.. Semakin hari semakin jauh...Terasa jauh sekali..Hendak ku tegur rasa bersalah.... Namun,aku masih mengingatimu.


-Kenalkah kalian pada si dia ini? Dialah antara blogger terawal yang aku kenal.. Aku rasa pernah mengungkapkan janji dengan dia..tapi..sudah 5 bulan tidak bersua.. Masa yang agak lama. Kak,maafkan Amir..


-Kak Iznie jugak sama seangkatan geng di atas. Kenal di GengBlogger.. Walaupun tidak pernah bertemu,keakraban itu ada. Kak Iznie selalu mengomen balas status ku di facebook walaupun aku tidak pernah menjengah wallnya (ye ke? Hehe!). 



- Cikgu Isza...entah bila aku mengenalimu...Sudah ku lupa akan tarikh itu..Namun,dikaulah antara blogger yang ada masa untuk menapak di blog ku ini walaupun kadang-kadang aku jarang menjengahnya.. Entahlah.. Cikgu Isza sungguh baik... Aku dah anggap dia macam ibuku..Aku menghormatinya.. Dengan nasihatnya..aku mampu berada di tahap ini. Terima kasih.


- Naim? Siapa tidak kenal dia..Jejaka sebaya aku..Seorang yang peramah dan mesra. Selalu membantuku berkaitan dengan blog. Bro,walaupun kita jarang bersua walhal aku selalu tengok kau online dekat fb. Bukan bermakna aku sombong... Terima kasih untuk segalanya. At least,aku ada gak kawan sebayaku di alam maya. Nanti jumpa boleh minum sama. hehe!

Bro,ko dalam zaman bergelap ek? hehe.


*****


Tapi sahabat...tidak tegur bukan bermakna sombong.. Ada yang selalu di hati..Ada yang terlalu jauh..Kadang-kadang kita perlukan masa.. Maafkan aku...Andai dapat ku undurkan masa,akan ku perbaiki masa lalu...Susah untuk ku luahkan....

Terima kasih kerana menyokongku selama ini.. Kepada rakan blogger yang pernah mendekati Amir.. Maafkan Amir.. Maafkan lah untuk segalanya.. Si Tedi,Abang Syamil... Nash... dan banyak lagi.... ramai kawanku di blog ini..cuma aku tidak sedar dan aku tidak tahu...


Rasa bersalah menyelebungi ku..Aku teringat satu kata-kata " Jagalah hati sendiri..jangan duk jaga hati orang lain.." Means,susah nak puaskan hati orang nie...kan? Entah lah....

Si Tedi..Andai kau terbaca entri ini? Masih marahkah kau akanku? Hurm.....

Maaflah...Ampunilah daku..sebelum aku menghembuskan nafas terakhir..Kita tidak tahu bila kita akan pergi.. Mungkin aku yang akan menyusul dulu? Wallahualam......

8 comments:

tengkorakemas berkata...

sedih lak aku baca entri ni...aku ingat nak buat draft awal2 supaya bila aku tiada, aku boleh amanahkan adik aku publish entri tu..

"andai dapat kuundurkan putaran dunia.." gila..mana boleh hehe

Anastasia Ann berkata...

terharuuuuuu T_T"

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemashuhu..arini ak dah berduka..huhu... xlupa gakko TE..banyak jasa ko padaku..nanti blanja minum kalau dtg kuching.hehe... hurm..

ha,mmg patut ar buat entri tue..ak pun berhajat nak buat gak..manalah tau esok aku dah tak ada..kan?

Amir Izzat berkata...

@Anastasia Annterharu..thanks! mmg nak kasi terharu lah..hehe.. Ops! serius nie... thanks ler kak Ann...dirimu ttp disini..kih3

AnWaRnAiM berkata...

huuuu...mmg trharu der..pndai ko..sori la aq pn slalu gak tgok ko on9 kt fb...tpi x tgur lak...dn bkn brmkna aq smbong gk ye..huhu kwn ttp kwn...thx jgak ats segalanya :)

aah...gelap..aq rsa blur ngn blog tu..haha

Kyuubi berkata...

tiba2 aku sedi la baca entri ko ni. adakah sahabat yang akan ingat diri aku nanti bila tiba masanya aku yg pergi... huhu

ardinihumaira berkata...

dni pun bukan takmo btegur sapa. sobss...

aleeya husnan berkata...

bila google baru nampak entri ni.. huhuhu.. dulu tak perasan pun.. sbb tak sempat korek blog adik.. dari zaman blogspot sekarang dah berdotcom kan?

dah dekat setahun kita kenal :)

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??