Kartun Cute Bunny| Permulaan Adobe Illustrator.


Software: Adobe Photoshop Illustrator CS5.
Masa diambil: Setengah jam.
Belajar dari sini.

Ulasan:

Selepas mempelajarinya tadi. Aku terus membuatnya.. (Sila tekan 'sini' di atas untuk belajar tutorialnya). Memang susah hendak membuat kartun ini. Susahnya bukan apa sebab aku belum mengenali tools yang ada pada Adobe Illustrator.

Diriku bagai rusa masuk kampung..Sesat jalan beb.. Walau bagaimanapun,inilah yang termampu aku lakukan.  Nak buat dia punya mata itu susah. Yang lain senang kot..Tetapi mengambil masa yang agak lama.

Komen anda:

Apa komen anda tentang kartun yang saya buat ini? Adakah mencuit hati? Hehe! Adakah sudah boleh dibuat wallpaper? Cuba copy dan setkan sebagai destkop anda. Tentu menarik! 

Nota: Mengorak langkah menjadi designer jalanan..(kucar kacir sekarang nie..Ahaks)

12 comments:

yut berkata...

comel...leh improve lagi..baguih2..

ardinihumaira berkata...

comellah! :D

PinQib berkata...

tu larh.. skrng punmacam minat jer main potosop ni



Latest entry di:
Kisah ikan keli
Serangan tiga penjuru
Happy Bday Bunga

Mr. J pengeRindu berkata...

cun.. haha Mr J baru nak study benda2 camtu..

AnWaRnAiM berkata...

huuuu...comey jgak tu..hehe

Anastasia Ann berkata...

waaaaaaaah nak lantik amir jadi my designer nanti bila dah kaya bolehlah yerr.. hehehe



Comeyyyyyyyyyyyyyyyyy buat kartoon semut sikit!

tengkorakemas berkata...

ehehe cute, ko bolehla beli pen tool utk sketch nanti, senang sikit, warna kat photoshop,

boleh buat komik woo...ko pernah baca tak step buat komik kat gempak?memang dorg guna photoshop dgn illustrator

Amir Izzat berkata...

@yutorait..akan ditingkatkan lagi..hehe

Amir Izzat berkata...

@Mr. J pengeRinduhaha..amir pun baru je blajar..slow..hehe

Amir Izzat berkata...

@AnWaRnAiMthanks kawan..hehe

Amir Izzat berkata...

@Anastasia Annhaha...bayaran mesti 50k..ahaks..

tak abis2 ngan semut..kah3

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemasbeli pen tool? ak rasa ak tau./..

mahal la benda tue..dekat 300... haha...

alamak..tp ak warna dekat Ai..patutlah susah...

xpernah lak bc..laa..diorang guna PS n Ai ke? hebat..kena belajar lg nie

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??