Gambar Bunga Yang Mekar |Adobe Lightroom 3| Edit By Me| Sila Komen!

Assalamualaikum!

Hai everybody..Okeyh.. Just now saya dah beli dvd Adobe Lightroom 3 atas permintaan rakan. Actaully,saya sebenarnya nak beli juga. Alang-alang kawan pun nak jugak. Dia bagi RM10 to me at school tadi. So,saya beli lah. Murah saja..Dengan harga RM8. Berbaloi bukan? Lanun punya cd..Ahaks.

After 20 minutes install Adobe Lightroom 3. Saya pun cuba untuk mengedit gambar ini. Jom lihat hasilnya.





Gambar nie sebelum diedit.. Canon D90. By Arman Mohd.




Tada...See..Cantik tak? Better than sebelum diedit..Okeyh...Apa yang saya nak minta disini ialah komen anda pada gambar pertama dan komen anda pada gambar kedua. Itu sahaja.....


Amir Izzat| the next photographer.

12 comments:

tengkorakemas berkata...

ada perbezaan tone di situ, pastinya gambar kedua lebih menyerlah dan dramatik..

nak cakap lebih2 aku bukan photographer..nanti aku pun tak faham apa aku cakap mwahahaha

p/s:ko dah tgk entri customize text sebelum simple reflection tu?

nas berkata...

pergh...nice2...tapi gambar yang diedit nampak cm kartun sket.....
tp overall is ok..
oitt... the next photographer??
wahhh...xleh blah :P

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemashehe...gmbr testing je nie... baru guna lightroom..kih3... oit..ckp lebih xpe..komen anda amat membantu..

p/s: dah..thanks bro..aku dah cuba..gempak ar..hehe

Amir Izzat berkata...

@nasthanks..eyh..ye ke cm kartun? mungkin terlebih perasa..haha...

oit,npe? xboleh ke? hehe

cikgu isza berkata...

cantik tapi nampak silau sikit..

iznulmuazim berkata...

cuba guna presetyang ada dalam lightroom tu..preset yang ada memang akan membuatkan gambar cantek..kalau nak preset lain boleh download

wan muhamad berkata...

amir edit dah cantik cuma kelopak bunga bahagian atas tu terlebih pencahayaan, cuba kurangkan skit..markah 75% hehehe

tehr berkata...

aku nampak sama je, amir
buta warnakah?
hahaha

ProfHariz berkata...

Amir sekarang dah menembak ye :)
Siap boket gitu :P hehehe... Tone nampak mcm tinggi sangat kot.. Cuba ambik gambar lain :) Laut ke? burung ke :P

nuriz berkata...

adobe lightroom tak penah guna lagi,heheh nak kena try jugak ni, nak belajar jgak le

Sharinginfoz berkata...

alamak memang tak reti nak tengok, nampak macam sama aja

Sidratul Muntaha berkata...

ligthing dik,lighting..
memancar - mancar cahaya mentari pada bunag itueww..
I LIKOE!

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??