Perkara Yang Boleh Korang Buat Semasa Traffic Jam

Huaah!! Mengantuknye...sat gi nak pi sekolah dah..sekejap je masa berlalu... tak puas tido la bro. Nape la mata nie tak leh nak tutup? Hurm.. Ok. Kalau pagi-pagi nak pergi sekolah selalu sangat traffic jam. Jadi,aku nak kongsi la perkara yang kita boleh buat masa traffic jam tue...

Yang Pertama...korang keluar dari kereta sambil tunjuk jari kat langit dan jerit,''UFO lah!'' Mesti semua orang keluar tengok. Testing ar lepas nie.mana tau menjadi..menghilang kebosanan dengan selak orang. Ahaks.

Kalau traffic jam hampir 2 jam tue...alamatnya..sakit pinggang la  kan? So,you must go out from  inside car and you juzt do sedikit senaman ringan to rengang-rengangkan otot. Nanti tak lah leh penyakit..duduk lama-lama leh bawak penyakit tau......-wah..aku speaking broken english. haha

Traffic jam tak reda-reda lagi? Haa...korang bukak tingkap..dan berkenalan lah dengan paemandu atau penumpang kereta sebelah..Leh mengeratkan hubungan silaturrahim.Manalah tahu ada awek yang memandu sebelah kita. Kalau dah jodoh..kawin laaa.. haa...

Selain itu..korang cuba kira berapa banyak kereta yang ada semasa traffic jam. Boleh la improve pengiraan mathematic  kan? Time korang kira tue..kalau boleh biarkan orang lain nampak... berdiri atas bumbung kereta ke.. sambil kira sambil jerit... haa..biar semua orang tumpu perhatian kat korang. Sah masuk paper la nanti... di cop sebagai ''ORANG GILA''. Ahaks...just kidding.

Yang nie bagus... kalau korang nie peminat Formula One..atau perlumbaan. Korang cuba buat sound effect macam bunyi orang nak racing. Pastikan tingkap hendaklah dibuka. Memang bagus nie brader.. Erm...boleh la dapat banyak ''surat'' dari abang Polis. Jangan kena tembak,sudahla..... hehe

And then..kalau korang nak improve skill korang dalam membuka tayar kereta.. Boleh la buat masa traffic jam nie.. Masa itu kan berharga.... Lepas bukak tayar..pasanglah balik..buat berulang kali. Comfirm korang akan mahir.. Banyak lagi yang boleh korang buat sebenarnya...

Selain kat atas..korang keluar dari kereta dan buat-buat panik konon pintu takleh bukak masa nak masuk semula. Kalau dah bosan tahap gaban tue.. korang naik atas bumbung kereta dan buat seolah-olah meninjau  keadaan trafik.

Yang terakhir..tekapkan telinga kat cermin tingkap sambil mengerut-ngerutkan kening cam konpius... buat macam orang blur.. jangan buat macam orang sewel sudah laa.. ehhe.. Then,tekan pedal mintak kuat-kuat macam orang nak memecut laju bila lampu hijau tukar nanti. Kompem orang  sebelah gerun.. haha.. Aku nak cuba lah lepas nie. Korang pulak.. selamat berjaya! Ahaks.

2 comments:

KaiZeN SHiNoBi berkata...

sumpah lawak.... agagagagagaga

Amir Izzat berkata...

dunia dah maju bro.. ahaks

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??