Saya Sudah Bersedia Ke Sekolah! Bagaimana Dengan Anda?

Esok? Hari yang amat dinantikan oleh semua pelajar dimana mereka akan menjejakkan kaki mereka dan membuat onar kat sekolah seperti biasa. Hahaha! Bagi pelajar yang nakal. Apa lagi.. jahanamkan sekolah lah. Itu mungkin misi mereka apabila melihat kepada perlakuan mereka yang masih berada di awan awangan atau lebih tepat..duk kat negeri langit Ayah Pin. Hahaha!

Ok! Kita lupakan bab itu.  Oh ya! Esok? 3hb Januari 2011. Pada jam 6.15 pagi aku harus bertolak ke sekolah. Tak kira lah apa badai yang datang..aku akan cuba untuk bangun awal dan terus ke sekolah. Sebagai Ketua Pengawas yang berdisiplin (kononnya) aku kena tunjukkan perilaku yang baik kepada junior junior aku. Hahaha!  ( Siaplah diorang)

Macam tak percaya.. Aku dah masuk Tingkatan 5 la. Hahaha! Sudah tua rasanya. Bila la nak kawin ni? Aku takut Lisa Surihani jadi tua..tak dapet den nok torai.. Hahaha!

Tadi, aku dengan suka relanya mengeluarkan duit sebanyak RM23 untuk membeli alatan tulis. Fuh! Mahal bebenor..bayangkan la. Aku beli barang bukan banyak tapi... Adeh.. Tak leh komplen. Dah harga barang semua mahal,kan?

Sekarang ni duk pikir..nak buat persiapan apa ye untuk ke sekolah esok? Gementar pun ada. Kerja sekolah ada sikit lagi yang terbengkalai. Bila lihat muka cikgu? Fuh! Kejut perut..boleh terkencing gamaknya. Malu den... Tak po lah. Aku kuatkan semangat jua. Berat tanggungjawap aku tahun ni. Tapi aku cuma manusia biasa.. (sila baca dengan emosi). Hahaha!

Orait..korang-korang yang masih bersekolah ni amacam? Sudah bersedia untuk menuntut ilmu? Aku dah..aku tak kesah la peperiksaan aku gempak dan cemerlang janji keputusan peperiksaan aku itu sederhana. Kalau bagus lagi baik .. Sebelum ni, aku belajar sebab nak lulus peperiksaan.. Tapi lani, aku nak belajar sebab menuntut ilmu itu wajib. Dapat pahala lagi...Walaubagaimanapun, fokus pada SPM. Erti kata lain.

Mari kita FUCK!

Hahahaha!

FUCK - Fokus Untuk Capai Kejayaan.

Jangan salah sangka...Hehehehe... Oit, ada apa kat belakang tu?

15 comments:

Farah Hanim berkata...

saye pun dah bersedia ! *eksaited* :D

iEra NaDiRa berkata...

Yeah! Samseng sudah bersedia ke sekolah! Mari buat onar sempena 2011. =P

Afizz berkata...

Aku pon macam tak percaya aku ni dah tingkatan 5. Rasa macam baru semalam je aku ni tingkatan 1. :P

Aku ingatkan kau mencarut la tadi.... Nasib baik ko jelaskan apa benda tu FUCK... XD

Hanim Mahali berkata...

selamat bersekolah semula... Fokus on SPM... Gud Luck bro...

Amir Izzat berkata...

@Farah Hanim. Wah! bersekolah gak ke? yeay! marilah sama2 kita serbu sekolah esok! haha..

Amir Izzat berkata...

@Farah Hanim. Wah! bersekolah gak ke? yeay! marilah sama2 kita serbu sekolah esok! haha..

Amir Izzat berkata...

@iEra NaDiRa.wow! memang bersemangat habis nie..relaks..tak pasal2 rosak sekolah.. haha

Amir Izzat berkata...

@Afizz.tak dok maso den nak mencarut..

hurm, ak fhm masalah ko. ak pun rasa mcm ko rasa. haha

p/s: fuck itu bagus bah. hehe

Amir Izzat berkata...

@Hanim Mahali.okeyh! terima kasih..sedang menuju kejayaan.hehe

iqbalhakimi berkata...

hehe..selamat kembali kesekolah mir..aku plak start sem 2 da ni..huhu..

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

goodluck spm!!!

ada mokhtar berkata...

selamat bangun pagi ye esok =)

Ahmad Tajuddin Abdullah berkata...

terbaik...n tahniah sal dah jd super senior kat sekolah tu..tunjukkan contoh teladan yang baik pada adik2 junior...

nerves berkata...

haha
memang penting untuk kita FUCK..
haha

Tanpa Nama berkata...

membaca seluruh blog, cukup bagus

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??