Artwork: Header Keliru Identiti?

Header 1

Header 2


Software : Adobe Photoshop CS5
Durasi : Setengah Jam

Assalamualaikum kawan-kawan. Lama betul jiwa tidak mengodek PS yang sudah lama terperap dalam laptop ini. Andai ditinggalkan begitu lama, nanti hilang pula skill yang baru hendak meningkat ke arah kemajuan. Hahaha! Ada orang cakap. Header ini melambangkan keperibadian tuan blog . Betul ke? Betul kot sebab ia pandangan pertama yang pelawat tengok.

Jadi, bagaimana dengan header Amir Izzat kali ini? Adakah melambangkan diri Amir Izzat dan blognya? Saya kira, ada la sikit melambangkan identiti blog ini seperti perkataan "keliru identiti lagi?". Bagi sesiapa yang selalu mengikuti blog Amir Izzat pasti tahu makna di sebalik perkataan itu. (Bajet ada pembaca setia la nie..Hoho).

Untuk membuat header tidak susah tapi untuk mencari idea itu yang susah. Memerlukan masa. Lagipun, header di atas sekadar memenuhi kriteria sebuah blog yang memerlukan header kerana header saya yang lama semua buruk dan tidak menarik. Sudah masuk tong sampah. Hahaha!

Apa komen anda? Oh ya! Header 1 tidak cun sangat dengan blog jadi terpaksa lah menggunakan header 2. Selepas ini mungkin akan terhasilnya header baru mengikut keadaan semasa. Jujurlah saya cakap yang saya memang tidak berpuas hati sangat dengan sesuatu yang belum 'lengkap'. Ilmu photoshop banyak lagi yang perlu dipelajari. 

Lainlah dengan saudara blogger kita yang baru ini. Af Sembilan tuan blog D' Antara 9 Akal yang mempunyai design yang menarik dan tertarik. Tidak percaya? Jom terjah blog beliau di sini. (klik)


*Iklan : Ada yang ingin menempah header blog?? Kalau berani, cubalah! Emailkan kepada amirullizzat at gmail dot com.

25 comments:

aleeya husnan berkata...

siapa kata tak ada pembaca setia? hahaha.. walaupun jarang masuk, sekali masuk akak korek semua tau.. hehe.. good luck, adik..

Amir Izzat berkata...

@aleeya husnan. laa..ada ke? hehe.. terima kasih kak kerna sudi membaca blog amir yg tak seberapa ini.. hehe.... tq. :)

p/s: dah pakai nama lain? hurm..

sembil9n berkata...

ayya...jual nama aku lak~

juMa berkata...

wow.smart lorh header tuh...betol2 revolusi pembebel jalanan ni. =)

PinQib berkata...

lawa semua. siyes,.

yang fes lawa lg
wah muda nye
x sngka spm pun belom lg :)

|I love BADANG|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

Anip berkata...

header tu 1st impression woo, sebab tu header main peranan.hehe

BLOG GEMPAKZ SIOT

iqbalhakimi berkata...

fuh..terbaik r mer..ko pun pandai gne ps..aku buat terus..tak reti.. =P

tengkorakemas berkata...

bab pembeli dvd tegar tu menarik perhatian aku, ko ada nak buat stand alone page ke mula2 tu masa buat header 1st?he2

apa dvd baru beli?

zik berkata...

wah lawa2.. cantik nieh bro...

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN berkata...

wohohoho,,,,gempaks der header ko der,,

bapa byk DER da der

deCrewz berkata...

PS memang terbaik... Design header ni pun cukupp cantik.. Apa salah klu buka link untuk tempahan header..

Amir Izzat berkata...

@sembil9n. hehe..bukan jual bro..saja je promote...hehe.. hurm, marah ke? hehe

Amir Izzat berkata...

@juMa. terima kasih! revolusi sentiasa berubah..kan?kan? hehe.. aik.. mesti pengikut lama ni? haha..

(ak bajet da pembaca setia lak...hoho)

Amir Izzat berkata...

@PinQib. terima kasih. yg first tu tak cun ngan blog... sebab itu ar tukar..

ehem2! sy masih kanak2. hehe..

tq. :)

Amir Izzat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amir Izzat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amir Izzat berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Amir Izzat berkata...

@Anip. betul tu...ak setuju. haha.

Amir Izzat berkata...

@iqbalhakimi..ak pandai guna ps sikit2 je...xpandai sangat..hehe

Amir Izzat berkata...

@tengkorakemas. xda ah. saja je buat. stand alone page tue mende? hehe..

dvd terbaru mmg byk... dalam bulan nie dah brapa dah..aduhai..ketagih bebenor...

hans berkata...

rajin betul ko ubah header blog ko yer

Review Filem : Khurafat Filem Pertama Syamsul Yusof Yang Aku Suka

iEra NaDiRa berkata...

saya prefer header no 2. tak serabut sangat. hehe

Hasrol Nizam berkata...

kenapa ketepi(kanan) ko punya header tu?

tengkorakemas berkata...

@Amir Izzat

stand alone page tu yg blogger punya page tula he2

Mus berkata...

cantik design tu bro..

Catat Ulasan

Awak komen je dengan ikhlas. Tak paksa pun. Amir pun tak pasti dapat ke tidak balas komen tu. Sibuk gilak-gilak bah! Ko guano gu? Bereh??